Saakasvilli lanseaza primul post TV anti-Putin

, , ,
 

Liderul georgian deschide un nou front mediatic impotriva Rusiei

Liderul georgian deschide un nou front media impotriva lui Putin

In Republica Georgia a inceput sa emita primul canal de televiziune in limba rusa „Pervai Kavkazski” , disponibil, deocamdata, doar pe Internet, la adresa www.1k-tv.com, relateaza agentiile de presa locale, citate de mass-media internationala. Conform sursei citate, lansarea acestui post de televiziune, la care Alla Dudaeva, sotia primului presedinte al Ceceniei independente Djohar Dudav, va avea propria ei emisiune, a avut loc astazi, iar transmisiile de testare au fost efectuate de Anul Nou, relateaza mass-media georgiana.
Directorul general al postului public de televiziune din Georgia, Gia Chianturia, a anuntat ca noul canal de televiziune va emite prin satelit si retelele de cablu. „Nu dorim sa facem aprecieri, dorim sa prezentam telespectatorilor doar fapte. Dorim sa aducem in fata opiniei publice lucrurile care raman in afara cadrului la televiziunile ruse”, a declarat responsabilul georgian.
Presedintele georgian Mihail Saakasvili, cu al carui interviu a inceput sa emita „Pervai Kavkazski”, si-a exprimat satisfactia in legatura cu aparitia in Georgia a unui „puternic post de televiziune in limba rusa”, nesubordonat Kremlinului. „Este important pentru Georgia, pentru publicul georgian, pentru ca nu trebuie sa pierdem limba rusa — un strat important al culturii, un strat foarte important al civilizatiei”, a adaugat Saakasvili.  La randul sau, presedintele Consiliului de Administratie al audiovizualului public din Georgia, Levan Gakeladze, a specificat ca timpii de emisie vor fi consacrati in proportie de 70% evenimentelor din Georgia, restul — informatiilor din lume, inclusiv din Rusia si Caucazul de Nord.
Noua initiativa mediatica a administratiei condusa de presedintele georgian Mihail Saakasvili nu este prima de acest fel, in anii trecuti fiind lansate mai multe posturi radio si TV, precum si ziare destinate locuitorilor din regiunile separatiste Abhazia si Osetia de Sud, precum si importantei diaspore georgiene din spatiul Comunitatii Statelor Independente (CSI). Potrivit expertilor locali, aceste initiative, menite sa limiteze monopolul mediatic rusesc din regiunea Caucazului, nu s-au bucurat de succesul scontat, autoritatile georgiene fiind acuzate, de catre opozitia de la Tbilisi, de politizarea lor excesiva si cheltuirea nejustificata a bugetului. Reamintim ca intre Federatia Rusa si Georgia relatiile raman, in mare parte, suspendate dupa conflictul de cinci zile din august 2008, cand Rusia a intervenit cu armata de partea regiunii separatiste Osetia de Sud, in cadrul unei ofensive a Georgiei de preluare a controlului asupra teritorilui separatist.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *