Saakașvili vrea o luptă comună împotriva oligarhilor de la Kiev și Chișinău

, , , ,
 

 

Preeședintele Ucrainei, Petro Poroșenko îi acorda fostului președinte al Georgiei, Mihail Saakașvili, cetățenia ucraineană

Ex-președintele georgian, devenit între timp politician în Ucraina, Mihail Saakașvili, s-a pronunțat pentru o „luptă comună împotriva oligarhilor” la Chișinău și la Kiev. Saakașvili a vorbit într-un interviu pentru televiziune din Republica Moldova. Așa cum oligarhii se înțeleg unii cu alții, la fel și întreaga societate trebuie să găsească metodele de a lupta”, a mai spus fostul guvernator al regiunii Odesa, făcând o comparație între președintele ucrainean Petro Poroșenko și coordonatorul coaliției de guvernare moldovene, Vlad Plahotniuc. În Ucraina, Saakașvili conduce o campanie anticorupție.

Acesta a revenit în Ucraina luna trecută, în ciuda deciziei președintelui Poroșenko de a-i retrage cetățenia, iar intrarea sa în Ucraina a fost una controversată, autoritățile amenințând pe acesta cu reținerea și extrădarea sa în Georgia, acolo unde este căutat internațional de autoritățile de la Tbilisi.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *