Saakașvili adus în fața judecătorilor unui tribunal din Kiev

, , , ,
 

Fostul lider georgian Mihail Saakașvili, actualmente om politic din Ucraina

Fostul lider georgian, Mihail Saakașvili, în prezent om politic în Ucraina, a fost adus luni în fața judecătorilor Tribunalului Pecersky din Kiev pentru a se lua o măsură preventivă împotriva lui, relatează Unian, preluată de Karadeniz Press. Termenul de detenție a lui Saakașvili, dat anterior, expiră în această noapte. Simpatizanții săi s-au adunat, luni dimineață, înconjurând centru de detenție a lui Saakașvili. Ei au încercat să împiedice convoiul care l-a transportat pe Saakașvili de la închisoare la tribunal.

Procurorii cer judecătorilor o măsură prin care acesta să poarte o brățară electronică de monitorizare și îl acuză pe Saakașvili de trei infracțiuni prevăzute în Codul Penal.

Porcurorul general al Ucrainei, Iuri Lutsenko a declarat că Saakașvili ar fi orchestrat protestele pentru a prelua puterea în Ucraina și că ar fi fost ajutat de către un grup criminal a fostului președintel Viktor Ianukovici, refugiat în prezent în Rusia, și de către omul de afaceri ucrainean Serghei Kurcenko.

Acuzațiile acestuia au fost respinse de Saakașvili. Circa 20.000 de oameni au protestat, duminică, în centrul Kievului, împotriva deciziei autortiăților de a-l reține pe Saakașvili.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *