S-400, gata de livrare în 2020

, , , , , , , , , ,
 
Sistemele S-400, pregătite de livrare în 2020

Sistemele S-400, pregătite de livrare în 2020

Contractul de livrare a sistemelor de rachete S-400 către Turcia va demara la începutul anului 2020, a declarat pentru „Rossia 24” tv asistentul președintelui rus pentru cooperare militaro-tehnică, Vladimir Kojin, potrivit TASS, preluată de mass-media de la București. „Partea turcă și-a exprimat dorința de a accelera punerea în aplicare a acestuia (contract pentru furnizarea de S-400 – n.r..). Am găsit cea mai bună opțiune și vom accelera executarea contractului. Începerea cred că va avea loc undeva la începutul anului 2020“ , – a spus Kojin.

Axa Moscova-Ankara

„Dacă vorbim despre Turcia, suntem recunoscători poziției conducerii turcești, care s-a exprimat în mod repetat că interesele naționale sunt o prioritate“, – a spus consilierul prezidențial, vorbind despre presiunea NATO asupra Turciei. „Contractul este semnat, este pus în aplicare”, a adăugat el.

Reamintim că, în septembrie 2017, președintele turc a declarat că Ankara a semnat un acord cu Moscova cu privire la achiziționarea sistemelor S-400.

NATO a avertizat Turcia în legătură cu achiziționarea de sisteme S-400 rusești, menționând că în calitate de membră a Alianței trebuie să se pregătească pentru „consecințe”.

S-400 „Triumph” este un sistem antirachetă cu rază lungă de acțiune, adoptat de armata rusa în 2007. Acesta este destinat distrugerii de avioane, rachetelor de  croazieră și balistice, inclusiv a celor de raza medie; poate fi utilizat și împotriva țintelor aflate la sol. (M.A.B.)

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.