Rușii strâng parteneriatul energetic cu chinezii pe gaze natural și lichefiate

de | nov. 1, 2017 | Asia Centrală, Federatia Rusa, Federatia Rusa, Principal, R. Moldova, Știri | 0 comentarii

Compania rusă de gaze Novatek a semnat un acord de cooperare strategică cu China National Petroleum Corporation (CNPC). În plus, Novatek și Banca de Dezvoltare a Chinei au semnat un memorandum de înțelegere pe o cooperare lărgită. Ca urmare a negocierilor interguvernamentale sino-ruse, un acord cadru de împrumut a fost semnat între banca rusească Vnesheconombank […]

Compania rusă de gaze Novatek a semnat un acord de cooperare strategică cu China National Petroleum Corporation (CNPC). În plus, Novatek și Banca de Dezvoltare a Chinei au semnat un memorandum de înțelegere pe o cooperare lărgită. Ca urmare a negocierilor interguvernamentale sino-ruse, un acord cadru de împrumut a fost semnat între banca rusească Vnesheconombank și Banca de Import-Export a Chinei în valoare de 3 miliarde de dolari. „Acordul de cooperare strategică confirmă că părțile intenționează să coopereze în implementarea proiectului gazifer Artic LNG 2, precum și să colaboreze în diferite segmente ale piețelor de gaz natural și gaz lichefiat, inclusiv în dezvoltarea infrastructurilor și a comerțului cu gaz lichefiat”, precizează compania Novatek într-un comunicat preluat de Karadeniz Press.

„Companiile noastre au o istorie de cooperare efectivă, inclusiv implementarea cu succes a proiectului de gaz lichefiat Yamal (proiect ruso-rusesc de transport a gazelor lichefiate -n.r.). Credem că acordul nostru de cooperare strategică va dezvolta și mai mult relația reciprocă și va deschide noi oportunități pentru ambele companii, utilizând experiența noastră în implementarea de proiectelor de LNG combinată cu oportunitățile enorme oferite de piața chineză, una dintre cele mai mari la nivel mondial”, a declarat directorului board-ului de conducere de la Novatek, Leonid Mikhelson.

Novatek este unul dintre cei mai mari producători independenți de gaze din Rusia. Compania a fost fondată în 1994 și este angajată în explorarea, producția, procesarea și vânzarea gazului natural și a hidrocarburilor. Activitățile companiile se desfășoară în special în regiunea autonomă Yamal-Nenets. Proiectul rusesc din peninsula Yamal a fost conceput pentru întărirea relațiilor economice dintre Rusia și China în partea de energie și pentru diversificarea piețelor de gaz ale Rusiei spre Est.

Share our work

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *