Rusii, despre tara lor: Un stat nedemocratic

, ,
 

Doar 8 la sută dintre cetăţenii ruşi consideră că Rusia este o ţară democratică, un procentaj în creştere faţă de 4 la sută în 2010, potrivit rezultatelor unui sondaj realizat de centrul analitic rus Levada.
Conform aceluiaşi sondaj, 31 la sută dintre persoanele intervievate se declară convinse că democraţia nu s-a stabilit încă în ţară, faţă de 36 la sută în 2010. Alţi 14 la sută dintre respondenţi apreciază că democraţia în Rusia este în scădere, faţă de 20 la sută care aveau această opinie în 2010.
De asemenea, 40 la sută dintre cei chestionaţi consideră că Rusia este o “democraţie parţială”, faţă de 32 de procente în 2010. Pe de altă parte, 47 la sută dintre ruşi consideră că democraţia este sinonimă cu libertatea de exprimare, a presei şi a religiei. În schimb, 24 la sută cred că democraţia implică în primul rând prosperitatea economică a ţării.
Sondajul a fost realizat în perioada 24-27 februarie, pe un eşantion de 1.600 de persoane din 45 de regiuni ale ţării. Marja de eroare statistică nu depăşeşte 3,4 la sută.
Rezultatele sondajului nu reprezintă nici o surpriză, având în vedere progoana la care este supusă opoziţia. Aproximativ 30 de opozanţi ai lui Vladimi Putin, între care şi fostul ministru rus Boris Nemţov şi liderul Frontului de stânga, Serghei Udaţov, au fost reţinuţi duminică în timpul unei manifestaţii în faţa turnului de televiziune din Moscova.
Circa 500 de persoane au participat la această reuniune neautorizată organizată în faţa turnului Ostankino, în nordul Moscovei, pentru a denunţa difuzarea, joi, de către un post de televiziune pro-Kremlin, a unei emisiuni care afirmă că opozanţii au fost plătiţi pentru a protesta faţă de Vladimir Putin.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *