Rusia va acorda Belarusului un împrumut de 700 de milioane de dolari

,
 

Președintele Rusiei, Aleksandr Lukașenko, însoțit de către omologul său de la Minsk, Aleksandr Lukașenko

Rusia va acorda un împrumut de 700 de milioane de dolari către Belarus, a declarat ministrul rus al Finanțelor, Serghei Storciak. „Aceasta este o chestiune tehnică. Toate deciziile politice au fost deja luate, și acum vom face toată documentația pentru acordarea împrumutului de 700 de milioane de dolari, după cum am anunțat și am convenit”, a declarat oficialul rus, adăugând că toate documentele legate de acordul de creditare vor fi semnate după ce guvernul rus va emite un decret în acest sens, relatează Tass.

În luna aprilie a acestui an, președinții rus și bielorus, Vladimir Putin și Aleksandr Lukașenko, au ajuns la un acord privind refinanțarea datoriilor Minskului către Moscova. Rusia plănuiește să extindă un împrumut în valoare de 800 de milioane de dolari pentru restructurarea creditului către Belarus.

Ministrul Finanțelor din Belarus Maksim Iermolovici a declarat anterior că Minskul are de gând să obțină un credit în valoare de 700 de milioane de dolari de la Rusia în lunile iulie-august ale anului în curs. Relațiile între Belarus și Rusia au fost încordate pe parcursul ultimilor ani, dar cele două țări început să își rezolve aceste probleme.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *