Rusia trimite nave de razboi in Siria, la Tartous

, , , ,
 

Rusia se pregăteşte să trimită două nave de război amfibii spre portul sirian Tartous, baza navală rusească la Marea Mediterană.
“Două nave mari de debarcare (Nikolai Filcenkov şi Cezar Kunikov) se pregătesc să plece spre portul sirian Tartous”, scrie presa rusă, care citează o sursă din Statul Major General, precizând că navele transportă un grup “important” de trupe. Anterior, presa internaţională, citând surse din Pentagon, anunţa că Rusia a trimis un contingent de trupe în Siria pe fondul escaladării violenţelor în zonă.
Presa israeliană preciza că scopul misiunii ruse este de a contracara eforturile Occidentului de a pune presiune pe regimul preşedintelui Bashar al-Assad pentru a-l menţine la putere pe liderul de la Damasc. Oficial, Moscova a trimis o navă de război, cu un contingent mic de trupe, pentru a-şi proteja baza navală din oraşul-port sirian Tartous, au indicat oficiali militari americani.
Cu referire la serviciile secrete americane, canalele media din SUA au scris că la bordul navei de război ruse, în drum spre Siria, se află arme de calibru mic şi muniţie. Ministerul rus de Externe a declarat vineri că Moscova furnizează Siriei doar armament defensiv, specificând că reparaţiile şi livrarea pieselor de schimb pentru elicopterele, vândute mai înainte, au fost planificate cu mult timp în prealabil.
Vineri, ministrul rus de externe Serghei Lavrov a infirmat o declaraţie a purtătoarei de cuvânt a Departamentului american de Stat, Victoria Nuland, că Moscova şi Washingtonul “continuă negocierile cu privire la strategia de acţiuni în perioada de tranziţie după plecarea lui al-Assad de la putere”. Lavrov a subliniat că Rusia “nu discută viitorul Siriei fără actualul preşedinte”.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *