Rusia si Georgia, din nou la Geneva. A 18-a runda de negocieri

, , ,
 

rusia georgiaDelegaţiile rusă şi georgiană au reluat miercuri, la Geneva, discuţiile menite să prevină o reluare a ostilităţilor în regiunile separatiste georgiene Abhazia şi Osetia de Sud, după războiul ruso-georgian din august 2008 pentru controlul asupra Osetiei de Sud.
Cea de-a 18-a rundă de discuţii, desfăşurate sub egida Uniunii Europene, Organizaţiei Naţiunilor Unite şi Organizaţiei pentru Securitate şi Cooperare în Europa, are ca obiectiv prevenirea unei reluări a violenţelor în cele două regiuni, a căror independenţă a fost recunoscută doar de Moscova.
Până în prezent, discuţiile de la Geneva nu au condus la un rezultat sau la un compromis. În timp ce pe teren situaţia rămâne tensionată, Georgia acuză Moscova că nu doreşte să discute despre securitatea şi soarta persoanelor nevoite să-şi părăsească localităţile în conflictul din august 2008.
Runda începută miercuri la Geneva intervine pe fondul unei crize politice în Osetia de Sud, în urma invalidării de către Curtea Supremă a alegerilor „prezidenţiale” din 27 noiembrie, câştigate de opozanta Alla Djioeva împotriva candidatului susţinut de Kremlin, Anatoli Bibilov.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *