Rusia și China se antrenează împreună în Marea Baltică

, , , , , ,
 

Prima fază a exercițiului naval comun ruso-chinez „Maritime Cooperation-2017” a debutat vineri în Marea Baltică, a declarat un oficial al Flotei ruse de la Marea Baltică, Roman Martov. „Prima fază a exercițiilor sino-ruse „Maritime Cooperation-2017” vor avea loc de pe 21 până pe 28 iulie. Acesta are două stagii: unul pentru coastă ce se va întinde de pe 21 până pe 24 iulie, și o fază activă pe mare, de pe 25 până pe 28 iulie”, a declarat acesta, citat de Tass.

În dimineața zilei de vineri, va avea loc o ceremonie de întâmpinare a navelor chineze, distrugătorul Hefei, fregata Yuncheng și nava de aprovizionare Luoma Lake, în orașul Baltisk, din regiunea Kaliningrad, acolo unde se află cea mai mare a Flotei ruse de la Marea Baltică. „Este pentru prima dată în istoria relațiilor ruso-chineze când nave chineze vizitează portul Baltisk”, a declarat Martov.

„Comandatul manevrelor din partea rusă este adjunctul comandantului Forțelor Navele Ruse, viceamiralul Alexander Fedotenkov, iar comanda navelor chineze îi aparține adjunctului comandantului Armatei de Eliberare Populară a Chinei, Tian Zhong”, a mai precizat oficialul rus, adăugând că rusa este limba oficială a acestui exercițiu militar. Potrivit scenariului, trupele ruse și chineze se vor antrena în lupta anti-submarine, anti-aeriană și împotriva navelor inamice. Scenariul mai prevede și exerciții împotriva „piraților”, dar și operațiuni de căutare și salvare a vaselor din Marea Baltică ce ar putea avea nevoie de ajutor. Militarii se vor antrena pentru lupta la suprafață și împotriva țintelor aeriene.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *