Rusia se lauda din nou cu inarmarile. S-400 in Kaliningrad

, ,
 

S-400 TriumfRusia a început din nou să se laudă cu programele sale de înarmare. Astfel, Districtul Militar Vest va primi în dotare un regiment al complexului de rachete antiaeriene S-400 Triumf, care este testat la ora actuală în regiunea Astrahan.
După aplicaţii s-a decis intrarea acestor complexuri în dotarea armatei. În perspectivă ele vor fi dislocate în regiunea Kaliningrad. Anterior, Victor Cirkov comandantul Flotei de la Marea Baltică a declarat că unităţile apărării antiaeriene marine amplasate pe teritoriul regiunii Kaliningrad, vor primi primele complexe de rachete antiaeriene S-400, care trebuie să înlocuiască complexele S-200 învechite. Până la sfârşitul anului 2011, în dotare vor intra şi complexurile Triumf.
De asemenea, în regiunea Moscova, echipaje de luptă ale complexului de apărare antiaeriană S-400 Triumf au efectuat un marş convenţional în raionul de poziţii şi au fost aduse în stare de luptă pentru interceptarea ţintelor aeriene, anunţă Vocea Rusiei. De-a lungul întregului traseu ei au fost acoperiţi de o baterie de rachete şi tunuri Pantzir C, capabile să consolideze apărarea spaţiului aerian din centrul Rusiei.
În următorii trei ani, circa 130 miliarde de dolari vor fi cheltuite pentru echiparea Forţelor Armate ale Rusiei. În 2012 se vor cheltui circa 40 miliarde de dolari pentru cumpărarea de armament, tehnică militară şi specială. Aceste cifre au fost comunicate de vice-premierul Serghei Ivanov.
Forţele Aeriene ale Rusiei vor fi dotate cu noi avioane de luptă şi sisteme de apărare antiaeriană. Ele trebuie să primească circa 60 de mijloace de apărare antiaeriană noi şi modernizate, inclusiv sisteme S-400, sisteme de radiolocaţie Nebo-Y şi sisteme de rachete şi tunuri Pantyir C1.
De asemenea, Forţele Aeriene vor primi în dotare circa 90 de avioane şi elicoptere noi şi modernizate. Din bugetul 2012, pe lângă achiziţia de armament şi tehnică militară, sunt prevăzute cheltuieli pentru cercetare şi continuarea programelor începute anterior.

1 răspunde

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.