Rusia se laudă cu comenzi în avans de circa 50 de miliarde de dolari

, , ,
 

 

Elicopterul rusesc de luptă Ka-52K

Comenzile pentru armament rusesc se ridică la 47-50 de miliarde de dolari, a declarat miercuri directorul Serviciului Federal pentru Cooperare Tehnică și Militară, Dmitri Șugaiev. „Cartea comenzilor este cuprinsă între 47-50 de miliarde de dolari. Credem că această tendință va continua. Cartea de comenzi este un lucru important, deoarece vorbește despre angajamentul furnizorilor noștri”, a declarat el într-o conferință de presă din cadrul Forumului Internațional militar și tehnologic Army-2017.

Avioanele de luptă constituie circa 50% din exportul total de armament, a precizat Șugaiev. „Cifrele au fost deja menționate. Ele indică că volumul (de avioane exportate -n.r.) pe viața mondială este de 27%. Ne apropiem de nivelul de 30% pentru livrările de armament terestru, în timp ce sisteme aeriene defensive sunt la 20%, iar cele navale la 6-7%”, a adăugat oficialul rus, citat de Tass.
Rusia exportă o largă gamă de avioane de luptă, cunoscute pe piețele lumii, precum Suhoi Su-30, varianta modernizată a MiG-29 Mikoian, ultimele versiune ale lui MiG -35s, Mil Mi-35, Mi-28, Mi-17, dar și elicopterele Kamov Ka-52 și cele de antrenament în luptă Yak-130.

„Dintre sistemele de apărare, cel mai mare interes există pentru sisteme antirachetă de tip S-400, Tor și Buk, apoi lansatoarele de rachete ce pot fi purtate de soldați de tip Igla, precum și diverse tipuri de vehicule blindate, tancuri T-90 și T-90S, dar și diverse tehnologii ce țin de războiul electronic”, a mai spus Șugaiev.

Forumul internaționale a avut loc în apropierea Moscovei, în Parcul Patriotului, în perioada 22-27 august. Rusia este al doilea exportator mondial de armament după SUA.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *