Rusia se concetrează pe exerciții militare în vestul și în sud-vestul țării

, , , , ,
 

 

Moscova menține ridicată starea de alertă a trupelor sale la frontierele europene și cele din Caucazul de Nord, acolo unde militarii ruși desfășoară mai multe tipuri de exerciții de luptă. Ministerul Afacerilor Externe al Rusiei a relatat la finalul săptămânii că exercițiile West – 2017, programate împreună cu Belarus pentru a avea loc între 14-20 septembrie, în șase locații diferite, au un scop defensiv, cu toate că numărul soldaților implicați este la limita Convenției de la Viena (de 13.000 de militari). Astfel, 12.700 de militari ruși și belaruși vor lua parte la aceste manevre militare, împreună cu 70 de avioane și elicoptere, 680 de echipament militar – incluzând aici 250 de tancuri, 200 de tunuri, sisteme de lansatoare multiple de rachete, radare, mortiere și circa 10 nave de luptă, relatează TASS.

De aemenea, Rusia a efectuat, luni, o inspecție generală, punând în stare de alertă toate forțele aeriene și sistemele de apărare antirachetă din sudul Rusiei, “Au fost plasate în stare de alertă de luptă structurile aeriene, unitățile militare și forțele antiaeriene” din regiunile Rostov (la frontiera cu Ucraina), Volgograd, Krasnodar, Stavropol, Osetia de Nord și Crimeea, a declarat purtătorul de cuvânt al Districtului militar Sud, Vadim Astafiev, citat de Ria Novosti.

Această inspecție a forțelor aeriene din Districtul militar Sud intervine la ordinul șefului Statului Major al armatei ruse, Valeri Gherasimov, și este destinată să demonstreze gradul de pregătire al avioanelor, al piloților și al tehnicienilor de la sol. Postul de televiziune al armatei ruse “Zvezda” a relatat că, în cursul aplicațiilor de luni, un avion de vânătoare Su-30 SM din cadrul Flotei Rusiei din Marea Neagră a doborât o rachetă de croazieră a unui inamic imaginar deasupra Mării Negre. Precedenta inspecție în Districtul militar Sud a avut loc la 13 martie și a implicat circa 6.000 de militari și 1.500 de echipamente.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *