Rusia rămâne cel mai mare investitor în Ucraina, doborând un record din vremea lui Ianukovici

, ,
 

 

Cu toate că Ucraina și Rusia se află într-un conflict deschis din cauza anexării Crimeei și războiului din estul Ucrainei susținut de Moscova, afacerile dintre cele două țări merg în continuare pe panta ascendentă. Potrivit Serviciului Național de Statistică al Ucrainei, Rusia rămâne de departe cel mai mare investitor străin cu un cuantum de 1,67 miliarde de dolari în prima jumătate a anului 2017. Cu aceste cifre, notează Tass, se depășește un record ce data din epoca președintelui prorus Viktor Ianukovici, ce se află în exil în Federația Rusă, după Euromaidan.

Pe cea de-a doua poziție se află Cipru, țară care are investiții ce totalizează 427,7 milioane de dolari, urmată de Marea Britanie, 403,9 milioane de dolari, Olanda cu 255 de milioane și Austria cu o sumă de 249,9 milioane de dolari. 

Același raport ai Serviciului de Statistică al Ucrainei indică, totuși, că firmele rusești au investit 4,4 miliarde de dolari între lunile ianuarie-iunie 2017. În procente, asta ar însemna 11,4% din totalul investițiilor străine și excede cele mai ridicat rezultate anterioare înregistrate în 2013. Între 2013 și 2015, Rusia a deținut întotdeauna locul 4 printre companiile ce investesc în Ucraina, scrie Tass. Companiile rusești au investit în 2013 o sumă de 4,29 de miliarde de dolari. În 2014, cifrele au scăzut la 2,27 de miliarde de dolari, iar în 2015 au urcat iar la valoare de 3,3 miliarde de dolari.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *