Rusia, optimistă pentru dezvoltarea economică în scenariu de 40 de dolari pentru barilul de petrol

, , ,
 

Ministrul rus al Dezvoltării Economice, Maxim Oreșkin

Politica macroeconomică a Rusiei nu mai depinde de prețurile la petrol, deoarece se poate dezvolta de la un preț de 40 de dolari pe baril, a declarat ministrul rus al Dezvoltării Economice, Maxim Oreșkin la Forumul Economic Internațional 2017 de la Sankt Petersburg. „În următoarele 9 luni are acordului OPEC, piața va vedea rezerve care se vor micșora și care vot sprijini prețurile pe termen scurt ale petrolului. Economiei a Rusiei, de fapt, nu îi pasă de prețurile petrolului. Noi ne bazăm întreaga politică macroeconomică pe un preț de 40 de dolari per baril”, a spus oficialul rus, comentând în privința impactului extinderii acordului OPEC privind prețul mondial al petrolului pentru încă 9 luni, relatează Tass.
El a notat că acordul este foarte important în ceea ce privește stabilizarea situației stocurilor de petrol. „Rezervele scad, anul acesta nu am intrat deja într-o perioadă de cerere mare. Stocurile vor fi reduse și normalizate mai repede. Trebuie să atingem media stocurilor din ultimii cinci ani, în acest mod piața va reveni la normal”, a explicat Oreșkin

Pe 25 mai, OPEC a decis extinderea acordului de a reduce producția mondial de petrol, până în aprilie 2018. Cota de producție a țărilor OPEC și a altor 11 state independente ce produc petrol va rămâne aceeași la valoarea de 1,8 milioane de barili de petrol pe zi, din care Rusia produce a șasea parte (300.000 de barili -n.r.). Scopul acestei înțelegeri este de a reduce rezervele mondiale de petrol la medie a ultimilor cinci ani, adică undeva la 3 milioane de barili pe an.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *