Rusia: numărul tentativelor de atacuri teroriste a crescut cu 60% în prima jumătate a lui 2017

, ,
 

Numărul cazurilor de sprijin, recrutare și finanțare a terorismului a crescut cu 60% în prima jumătate a acestui an în Rusia, astfel activitățile de contracarare a extremismului trebuie intensificate în timpul campaniei electorale, a declarat prim-adjunctul procurorului general al Rusiei, Aleksander Buksman, citat de Tass. „Pe fondul descreșterii generale a crimelor legate de terorism cu 14%, numărul a cazurilor identificate pentru sprijinirea terorismului, recrutare în organizații extremiste și finanțarea terorismului a crescut cu 60%”, a declarat Buksman la o întâlnire în cadrul Biroului Procurorului general al Rusiei, la prezentarea bilanțului de activitate din prima jumătate a acestui an. El a precizat că 13 atacuri teroriste au fost raportate, 12 dintre acestea fiind prevenite în timpul pregătirii sau executării lor.

Oficialul rus a subliniat că atacul recent de la Sankt-Petersburg „a arătat încă o dată nevoia constanta de a analiza eficacitatea măsurilor luate de a preveni amenințările globale”. „Procurorii ar trebui să continue munca la detectarea și blocarea resurselor cibernetice ce conțin apeluri extremiste și de a șterge materialele legate de de extremism”, a mai sus el, subliniind că toată această activitate anti-extremistă ar trebui folosită și în timpul campaniei electorale.

Un atac terorist a avut loc la metroul din Sankt-Petersburg pe 3 aprilie 2017. Un terorist a detonat o bombă între două stații de metro, omorând 14 oameni și rănind alți peste 50.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *