Rusia isi va deschide baze militare in Egipt

de | nov. 12, 2013 | Federatia Rusa, Info Militar, Intelligence, Jurnal de Front, Orientul Mijlociu, Știri, Uncategorized @ro | 0 comentarii

Rusia și Egiptul au ajuns la un acord în urma căruia Rusia va vinde statului arab „orice sistem de armament, fără nicio restricție”, în valoare de aproximativ 4 miliarde de dolari SUA, urmand ca Rusia sa infiinteze baze militare maritime la Port Said și Suez, relateaza surse militare de la Cairo, citate de portalul de stiri iordanian Saraya News, preluat de agenţia de presă KARADENIZ PRESS
Crucisatorul rus Varyag, pregatit sa intre in Marea Mediterana

Crucisatorul rus Varyag, pregatit sa intre in Marea Mediterana

Rusia și Egiptul au ajuns la un acord în urma căruia Rusia va vinde statului arab „orice sistem de armament, fără nicio restricție”, în valoare de aproximativ 4 miliarde de dolari SUA, urmand ca Rusia sa infiinteze baze militare maritime la Port Said și Suez, relateaza surse militare de la Cairo, citate de portalul de stiri iordanian Saraya News, preluat de agenţia de presă KARADENIZ PRESS. Conform surselor citate, cele patru miliarde de dolari vor fi achitați Rusiei de către un al treilea stat arab musulman, „un stat din Golful Persic”.
Totodată, unul din ziarile principale din Egipt, al-Watan, a preciyat, citând surse oficiale de la Cairo, că spre portul Alexandria se îndreaptă o armadă militară rusească, compusă din 16 nave, în frunte cu nava-amiral a Flotei Pacificului, „Variag”. Conform informațiilor publicate de al-Watan, printre posibilele locații pentru viitoarele baze militare rusești se află Alexandria, Port Said, Damietta sau Rosetta, baze care vor mari semnificativ capacitatea de manevra a flotei militare rusesti, care mai dispune de o baza navala in portul sirian Tartus.

Bomba „Fraţii Musulmani”

Reamintim ca autorităţile egiptene nu au ținut cont de încercările americane de a bloca acordul cu Rusia în schimbul normalizării relațiilor bilaterale cu SUA. Noul regim de la Cairo au imputat SUA amestecul în afacerile interne ale statului, precum și susținerea acordată „Fraților Musulmani”, conduşi de fostul preşedinte Mohamed Morsi.
Destituit în urmă cu patru luni de către armata egipteană, acesta a ajuns ieri la tribunalul din Cairo, unde va fi judecat pentru „instigare la omor”. Morsi, primul șef de stat ales democratic în Egipt, este deținut într-un loc secret de către armată după înlăturarea sa de la putere în 3 iulie 2013.
El a fost adus cu un elicopter la tribunalul, unde va compărea împreună cu alți 14 responsabili ai regimului său pentru „instigarea” forțelor de ordine la uciderea protestatarilor în timpul manifestației din 5 decembrie 2012, a anunțat șeful poliției din Cairo, Osama al-Saghayar.
Mohamed Morsi este judecat în aceeași sală de ședințe unde fostul președinte Hosni Mubarak, constrâns să demisioneze la începutul anului 2011 în urma unei revolte populare, este judecat pentru presupusa implicare în moartea mai multor manifestanți.

Share our work

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *