Rusia intră puternic în industria petrolieră venezueleană

, , ,
 

Președintele Venezuelei, Nicholas Maduro, supervizează acordurile încheiate de șeful Rosfent, Igor Secin și preşedintele PDVSA, generalul Manuel Quevedo

Compania rusă de petrol Rosneft a precizat, duminică, că planuiește să producă anual circa 6,5 miliarde de metri cubi de gaz din exploatarea a două câmpuri petrolifere din Venezuela pe o perioadă de 15 ani de zile.  Potrivit Rosneft, autortiățile venezuelele au acordat o licență de exploatare pe 30 de ani pentru Rosneft, care ar urma să lucreze câmpurile petrolifere de la Patao și Mejillones, relatează TASS.

Dar cooperarea energetică între Rusia și Venezuela nu se oprește aici Compania petrolieră de stat PDVSA din Venezuela a anunţat că a semnat cu gigantul rus Rosneft o serie de acorduri în domeniile petrolier şi gazelor naturale, cu ocazia unei reuniuni la Caracas la care a participat preşedintele Nicolas Maduro.

“Sunt în studiu alianţe între PDVSA şi Rosneft în sectorul gazelor naturale şi petrolier (…) Investiţiile între companiile petroliere şi de gaze ruse şi PDVSA vor creşte”, a anunţat firma venezueleană într-un mesaj pe Twitter.

La reuniune au fost prezenţi, printre alţii, preşedintele PDVSA, generalul Manuel Quevedo, şi cel al Rosneft, Igor Sechin.

PDVSA nu a oferit niciun detaliu despre acorduri, reuniunea încheindu-se fără conferinţă de presă.

Compania PDVSA furnizează 96% din valuta Venezuelei, iar datoria grupului reprezintă circa 30% din datoria suverană a ţării care se confruntă cu o gravă criză economică, cu o rată a inflaţiei estimată pentru 2018 la 2.349%, agravată de prăbuşirea cursului barilului.

Generalul Manuel Quevedo a fost numit la sfârşitul lunii noiembrie de preşedintele Nicolas Maduro la conducerea grupului PDVSA după o serie de scandaluri de corupţie legate de industria petrolieră din Venezuela.

Marţea trecută, procuratura din Venezuela a anunţat deschiderea unei anchete penale pentru corupţie contra fostului preşedinte al PDVSA Rafael Ramirez, constrâns săptămâna trecută să îşi părăsească postul de ambasador la ONU.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *