Rusia întărește relațiile cu China: Xi Jinping, primit cu onoruri la Kremlin

, ,
 

Președintele rud Vladimir Putin îl primește, la Kremlin, pe omologul său chinez, Xi Jinping

Președintele rus Vladimir Putin l-a primit, marți, la Kremlin, pe omologul său chinez Xi Jinping, într-o vizită ce se vrea a aprofunda relația dintre Moscova și Beijing, De altfel, oficialul chinez a declarat că relația bilaterală este neclintită și fără de eșec, relatează Tass. „În ciuda situației globale plină e provocări, implicarea și încrederea noastră în dezvoltarea relației sino-rusă rămâne fermă și fără eșecuri”, a declarat Xi Jinping la întâlnirea de marți cu Putin. Potrivit acestuia, relația dintre cele două țări a intrat în cea mai bună etapă de dezvoltare.

De altfel, Putin l-a decorat pe omologul său chinez cu Ordinul Sfântului Andrei, într-o ceremonie ținută la Kremlin. Liderul rus a punctat că prima vizită a șefului de stat chinez a fost făcută în 2003, la Moscova, iar de atunci „parteneriatul ruso-chinez a crescut puternic și continuă să se dezvolte”. Rusia și China și-au consolidat relațiile economice și diplomatice în ultimii ani, în contextul legăturilor tensionate cu SUA, care s-au opus planurilor geopolitice ale Moscovei și Beijingului.

Schimburile comerciale între Rusia și China au crescut cu 33% în primele cinci luni ale anului, la aproximativ 32 de miliarde de dolari, a relatat agenția oficială de știri chineză Xinhua, înaintea vizitei de două zile a lui Xi Jinping. Cei doi președinți se vor întâlni cu oameni de afaceri pentru întărirea colaborării economice între Rusia și China, a afirmat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, citat de media de stat ruse. Acordurile care ar urma să fie semnate în timpul acestei vizite sunt estimate la 10 miliarde de dolari.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *