Rusia înarmează Serbia până-n dinți

, , , ,
 

Președinte Serbiei, Alexandr Vucici

Serbia este în negocieri cu Rusia pentru achiziționarea a șase elicoptere multirol de tip Mi-17 și pentru a înființa un centru de reparații a elicopterelor, a declarat joi ministrul sârb al Apărării, Alexandr Vulin într-o conferință de presă transmisă de televiziunea națională din Serbia.  „În concordanță cu nevoie și posibilitățile noastre financiare, discuțiile au demarat cu partea rusă pentru achiziția a până la șase elicoptere multirol de tip Mi-17. Acest lucru ne va permite să ne reînnoim flota aeriană”, a declarat oficialul de la Belgrad.

Întrebat dacă se poate vorbi și de achiziționare de sisteme anti-rachetă de tip S-300, acesta a afirmat că este prea devreme pentru astfel de discuții și că va anunțat despre acest lucru „atunci când lucrurile sunt pe cale să se întâmple”.

Președintele sârb Alexandr Vucici a declarat că Serbia vrea să cumpere șase elicoptere rusești, precum și sistem antirachetă de tip S-300, menționând că se poartă negocieri în acest sens cu compania rusească de armament controlată de stat Rosoboronexport.

În luna octombrie, Forțele Aeriene Sârbești au primit șase avioane de luptă de tip Mikoyan MiG-29
care au fost oferite de Rusia ca asistență tehnică și militară. În afată de avioane, Serbia va primi gratuit din partea Moscovei 30 de tancuri de tip T-32 și 30 de vehicule de luptă de patrulare și recunoaștere de tip BRDM-2. Serbia se mai află în discuții pentru a cumpără sisteme anti-aeriene de rachete de tip Buk-M1 și Buk-M2 și rachete sol-aer de tip Tunguska.

Președintele Serbiei Alexandr Vucici s-a aflat în aceste zile într-o vizită oficială la Moscova, acolo unde a fost primit de mai mulți demnitari ruși în frunte cu liderul de la Kremlin, Vladimir Putin.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *