Rusia face o prioritate din inarmarea la Marea Neagra

de | iul. 28, 2014 | Federatia Rusa, Info Militar, Marea Neagra, Știri, UE, Uncategorized @ro | 0 comentarii

Autoritatile de la Moscova vor sa-si fortifice prezenta militara in Marea Neagra. Presedintele rus Vladimri Putin a declarat duminica faptul ca intarirea capacitatilor Flotei din Marea Neagra este una dintre principalele prioritati ale Rusiei. Declaratiile au fost facute la Severodvinsk (nord)  unde a participat la ceremoniile ocazionate de Ziua marinei ruse, potrivit RIA Novosti. „Printre […]

nave sevastopolAutoritatile de la Moscova vor sa-si fortifice prezenta militara in Marea Neagra. Presedintele rus Vladimri Putin a declarat duminica faptul ca intarirea capacitatilor Flotei din Marea Neagra este una dintre principalele prioritati ale Rusiei. Declaratiile au fost facute la Severodvinsk (nord)  unde a participat la ceremoniile ocazionate de Ziua marinei ruse, potrivit RIA Novosti. „Printre prioritatile noastre figureaza, in special, intarirea capacitatii de lupta a Flotei ruse din Marea Neagra”, a subliniat seful statului rus intr-un discurs, pe care l-a rostit de la bordul crucisatorului „Amiral Kuznetov”, nava amiral a marinei ruse. ‘Vom reinnoi navele si vom desfasura o infrastructura militara si sociala moderna’, a spus presedintele Putin. „Anul trecut, 26 de nave au fost puse la apa, dintre care sape au fost livrate marinei. Submarinele strategice (dotate cu rachete nucleare) Iuri Dolgoruki si Aleksandr Nevski au devenit functionale”, a indicat Putin, adaugand ca acest efort de modernizare a bazei tehnice a marinei ruse va continua.

Alte 60 de nave sunt in prezent in proces de constructie, urmand sa fie demarata totodata constructia altor 11 nave. De altfel, Rusia se pregateste sa cumpere doua nave de tip Mistral, inzestrate cu tehnogie NATO din Franta. Flota rusa din Marea Neagra a fost fondata de printul Grigori Aleksandrovici Potiomkin in 13 mai 1783 impreuna cu portul Sevastopol, baza sa principala de dislocare, si a avut un rol extrem de important dupa ce Moscova a anexat Crimeea (peninsula ucraineana) in luna martie, actiune ce a cauzat o criza fara precedent in relatiile dintre Rusia si Occident dupa incheierea ‘razboiului rece’.

Share our work

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *