Rusia, declarații diplomatice de dragoste pentru Slovenia

, ,
 
Vladimir Putin ar dori relansarea relațiilor cu UE

Vladimir Putin ar dori relansarea relațiilor cu UE

Slovenia poate contribui la restabilirea relațiilor dintre Rusia și Uniunea Europeană, în cadrul președinției sale la Consiliul UE, a declarat vicespeakerul Consiliului Federației, Konstantin Kosaciov. Discursul a fost ținut la festivitatea dedicată Zilei prieteniei ruso-slovene, desfășurată la Pasul Vrsic, din Slovenia, informează agenția TASS, citată de mass-media de la București.

A fost pentru prima dată când ceremonia memorială de la capela rusă situată la Pasul Vrsic, din Alpii Sloveni, s-a desfășurat cu prilejul Zilei prieteniei dintre Rusia și Slovenia. Evenimentul a fost organizat de ambasada Rusiei la Ljubljana și de Societatea de prietenie ruso-slovenă.

Este profund simbolic faptul că, în ajunul ceremoniei noastre festive, președinții Rusiei și Sloveniei au convenit să instituie Ziua prieteniei ruso-slovene, ce va fi marcată în fiecare an de acum înainte. Vladimir Vladimirovici Putin mi-a încredințat misiunea de a transmite încă o dată cuvinte sincere de mulțumire poporului sloven pentru această minunată inițiativă, înalt apreciată de ruși și care, suntem convinși, va deveni încă o tradiție bună care leagă țările și popoarele noastre”, a declarat, cu acest prilej, senatorul Konstantin Kosaciov.

Punct mort

Mulțumim pentru contribuția substanțială la păstrarea memoriei istorice despre victimele acestor războaie sângeroase. Este expresia poziției noastre principiale și comune de a nu permite încercări de rescriere a istoriei, de a justifica infracțiuni care au provocat moartea a milioane de oameni”, a continuat politicianul rus.

Începând cu 1 iulie anul curent, Slovenia asigură președinția Consiliului Uniunii Europene. Cunoscând spiritul constructiv al conducerii slovene, ar fi important să se facă tot posibilul pentru a smulge relațiile dintre Rusia și Uniunea Europeană din punctul mort în care se află ele astăzi”, a subliniat Kosaciov.

Potrivit spuselor sale, ”în acest context, un rol aparte îl joacă dialogul interparlamentar. Sunt convins că parlamentarii din Rusia și din Slovenia ar putea oferi un bun exemplu pentru un astfel de dialog, în interesele consolidării înțelegerii reciproce și a încrederii în Europa”, a apreciat senatorul rus.

Reamintim că relațiile dintre blocul comunitar și Federația Rusă au fost grav afectate de anexarea de către Kremlin a peninsulei Crimeea și izbucnirea războiului din Estul Ucrainei. (K.P.)

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *