Rusia aplica scenariul din Ucraina si trimite „camioane umanitare” in Transnistria

, , , , , ,
 

convoi-umanitar

Moscova este pe cale sa repete experienta din estul Ucrainei, atunci cand a trimis convoaie intregi de camioane in care se suspecteaza ca ar fi fost livrat armament pentru rebelii pro-rusi. De data aceasta, camioane vor fi trimis in Transnistria sub pretextul de a ajuta populatia rusa din regiunea separatista transnistreana a Republicii Moldova. Acestea vor fi in numar de 60 si fac parte dintr-un proiect de  integrare in Uniunea Euroasiatica, relateaza agentia Novosti PMR. In decursul unei luni, in Transnistria au ajuns primele sapte vehicule cu echipamente medicale si mobila, trei dintre acestea au ajus miercuri, a anuntat organizatia neguvernamentala rusa Integrarea Euroasiatica, mentionand ca “alte zeci de camioane sunt in drum” spre Tiraspol. Directorul organizatiei, Aleksandr Argunov a mentionat ca acest ajutor contribuie la crearea unor noi centre medicale in regiune.

“Nu stim cum va evolua situatia in jurul Transnistriei si preferam sa transportam acest ajutor cat mai curand”, a declarat Argunov. “Cu putin timp inainte, au sosit camioanele cu mobila. Am analizat cu atentie ce dificultati apar la frontiera cu Ucraina si ce acte ne cer vamesii ucraineni, pentru ca mai apoi sa trimitem echipamente medicale. Aceste echipamente provin din diferite tari, inclusiv din Israel, Germania si Belarus”, a adaugat el. Fondatorul organizatiei Integrarea Euroasiatica, deputatul rus Aleksei Juravliov s-a intalnit miercuri, la Tiraspol, cu liderul separatist Evgheni Sevciuk. Cei doi au discutat despre constructia unor centre medicale si gradinite in Transnistria cu finantare rusa, precum si despre transportarea echipamentelor necesare.

1 răspunde
  1. John Onoje
    John Onoje says:

    Cum au ajuns camionele rusesti in Transnistria daca Moldova nu are frontiere comuna cu Rusia? Nu trebuie Ucraina sa permite camionele rusesti sa intre in Republica Moldova.Cred ca s-au intrat prin Odesa.

    Răspunde

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *