Rusia anunta o inarmare de 560 de miliarde de euro pana in 2020

, ,
 

Russia Victory Day

Moscova a anuntat, miercuri, ca va cheltui suma de 22.500 miliarde de ruble (562,5 de miliarde de euro) pentru programul de inarmare in urmatorii zece ani. Declaratia ii apartine , vicepremierul rus Serghei Ivanov, citat postul de televiziune Vesti-24. Oficialul a precizat ca principalii parametri ai programului de inarmare pentru urmatorii zece ani au fost deja stabiliti si ca suma de 19.000 de miliarde de ruble va fi alocata de la bugetul de stat Ministerului Apararii. Vicepremierul a mai precizat ca 20% din suma totala va merge pentru Cercetare si Dezvoltare, in special pentru crearea acelor tipuri de arme necesare Ministerului Apararii, Ministerului Afacerilor Interne si Serviciului Federal de Securitate in urmatorii zece ani. Bugetul apararii este singurul care va spori in urmatorii trei ani, urmand sa atinga suma de 2.025 miliarde de ruble (49 de miliarde de euro) in 2013, potrivit previziunilor bugetare publicate miercuri pe site-ul Ministerului rus de Finante. Ministrul apararii Anatoli Serdiukov a anuntat marti ca Rusia va cheltui, incepand din 2011 si pana in anul 2020, suma de 19.000 miliarde de ruble (466 miliarde de euro) pentru achizitionarea de armament nou. Anul trecut, presedintele rus Dmitri Medvedev a anuntat reŒnarmarea “pe scara larga” a tarii sale incepand din anul 2011, pentru a face fata amenintarilor ce vin “de la gravele conflicte din anumite regiuni”.
“Principalul obiectiv este de a creste capacitatea de lupta a fortelor noastre, inainte de toate a fortelor noastre strategice nucleare. Ele trebuie sa fie in masura sa indeplineasca toate obiectivele necesare pentru asigurarea securitatii Rusiei”, declara la acea vreme seful statului rus.

Armament american

Anterior, ministrul rus al Apararii, Anatoli Serdiukov, declarase marti ca Rusia va cheltui 19.000 miliarde de ruble (466 de miliarde de euro) pentru cumpararea de armament nou in perioada 2011-2020. “Aceasta este suma minima necesara dotarii fortelor noastre armate cu armament modern”, a afirmat Serdiukov. Pentru prima oara in ultimele cateva decenii, Rusia ar putea cumpara echipamente din Statele Unite, adversarul sau in timpul Razboiului Rece, a precizat el, conform Bloomberg. “In mod evident, suntem interesati de achizitionarea unor tehnologii militare americane”, a adaugat Serdiukov. “Exista multe aspecte care ne intereseaza: telecomunicatiile ca baza pentru un sistem de gestiune automatizata, precum si tehnologiile in domeniul informatiei. Cred ca si anumite arme de mare precizie ne trezesc interesul”, a spus el. O reinarmare completa a Rusiei ar presupune o suma si mai importanta decat cea prevazuta. Dar “trebuie sa tinem cont de faptul ca bugetul nu ne poate oferi o suma mai mare decat cea care a fost deblocata. Totusi, cele 19.000 de miliarde de ruble reprezinta o suma foarte importanta”, a apreciat Serdiukov. Anul trecut, presedintele rus, Dmitri Medvedev, anuntase o reinarmare “la scara ampla” incepand din 2011, cu scopul de a face fata amenintarii unor “conflicte grave in anumite regiuni”.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *