Rusia amână la cererea Turciei negocierile paralele privind pacea în Siria

, , , , , ,
 

Rusia a decis să amâne Congresul Dialogului Național Sirian după negocieri cu Turcia, a declarat duminică consilierul președintelui turc, Ibrahim Kalin, pentru postul de televiziune Haberturk. Potrivit lui, „Turcia a ridicat obiecții”, așadar „Kremlin a comunicat Ankarei să anunțe că întâlnirea se amână”.

„Contactele noastre cu Rusia continuă”, a declarat Kalin. „Președintele nostru (Recep Erdogan -n.r.) continuă de asemenea să discute subiectul. Rusia a amânat Congresul Dialogului Național Sirian, reprezentanții Partidului Uniunea Democratică a Kurzilor sirieni nu vor participa la ele”, a declarat consilier prezidențial turc. La începutul lunii noiembrie, Kalin a spus că Turcia consideră drept inacceptabilă invitație Uniunii Democratice de a participa la negocierile de la Sochi. Ankara vede acest partid ca pe o ramură a Partidului Muncitorilor din Kurdistan care continuă confuntarea armată cu Turcia și pe care Ankara o consideră o organizație teroristă.

Pe 31 octombrie, diplomația rusă a trimis invitații la 33 de organizații implicate în conflict pentru a participa la negocieri, multe dintre acestea fiind participante la rundele anterioare de negocieri de la Damasc, Riad, Cairo, Istanbul, Paris, Geneva și Madrid. Două organizații-cheie ale opoziției siriene au refuzat să participe la evenimentul de la Sochi: Coaliția Națională pentru Revoluția Siriană și Forțele Opoziției, precum și Înaltul Comitet pentru Negocieri (Grupul de la Riad), care participă la discuțiile de la Geneva sub tutela Națiunilor Unite.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *