Rusia. Agent secret condamnat pentru rapirea fiului lui Kaspersky

, ,
 

Un ofiţer din cadrul serviciilor speciale ruse a fost condamnat joi la patru ani şi jumătate de închisoare, cu un regim sever, pentru răpirea în aprilie 2011 a fiului cel mai mic al patronului firmei de programe antivirus Kaspersky Lab.
Un tribunal militar „l-a găsit pe căpitanul Aleksei Ustimciuk vinovat de organizarea răpirii fiului lui Evgheni Kaspesky”, a anunţat presa rusă. Ivan Kaspersky, în vârstă de 20 de ani, a fost răpit pe 19 aprilie 2011. Răpitorii au cerut o răscumpărare în valoare de 3 milioane de euro. Tânărul a fost eliberat pe 24 aprilie 2011, în urma unei operaţiuni a poliţiei în regiunea Moscovei.
Evgheni Kaspersky, în vârstă de 45 de ani, a devenit cunoscut la nivel internaţional prin intermediul companiei pe care a fondat-o împreună cu fosta soţie Natalia, în 1997. În prezent, Kaspersky Lab se situează pe locul patru, la nivel mondial, în clasamentul programelor antivirus pentru calculatoare personale. În aprilie 2011, omul de afaceri rus ocupa poziţia 125 în clasamentul celor mai bogate persoane din Rusia, realizat de revista Forbes, cu o avere evaluată la aproximativ 800 milioane de dolari (aproximativ 550 milioane de euro).

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *