Rusia acuza NATO ca a vrut sa-l omoare pe Gaddafi

, , ,
 

Muammar al GaddafiObiectivul principal al NATO în operaţiunea desfăşurată în Libia era răsturnarea de la putere şi asasinarea liderului libian Muammar Gaddafi, a denunţat miercuri primul Raport cu privire la drepturile omului în lume al Ministerului rus al Afacerilor Externe.
„Aplicând conceptul de securitate colectivă, NATO, în realitate, îşi propunea ca principal obiectiv răsturnarea şi asasinarea colonelului”, semnalează documentul, care adaugă că unele informaţii arată că „ordinul de lichidare a lui Gaddafi a pornit de la armatele Statelor Unite, Marii Britanii şi Franţei”. Raportul subliniază că Alianţa Nord-Atlantică a pus un accent deosebit pe provocarea nemulţumirii în rândul populaţiei din teritoriile aflate sub controlul regimului lui Muammar Gaddafi.
Conflictul libian a fost scena multor încălcări ale drepturilor omului, a spus Konstantin Dolgov, director pentru drepturile omului în cadrul Ministerului rus al Afacerilor Externe, prezentând concluziile documentului într-o conferinţă de presă, potrivit presei ruse, preluată de Agerpres. „Merită o critică serioasă acţiunile coaliţiei aliate din punctul de vedere al aplicării normelor de drept internaţional şi umanitar”, a spus diplomatul rus.
Konstantin Dolgov a subliniat „dubla măsură” folosită de unele ţări occidentale în ceea ce priveşte drepturile omului. „Nu se poate încerca apărarea drepturilor unui grup subminând simultan drepturile fundamentale ale altor persoane, mai ales dreptul la viaţă şi la dezvoltare”, a mai spus acesta

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *