Rusia acuza Kosovo ca antreneaza aripa armata a opozitiei siriene

, , , ,
 

Moscova le-a cerut organizaţiilor internaţionale prezente în Kosovo să împiedice ca această regiune să se transforme într-o tabără de antrenament pentru comandouri.
”În ultimul timp, atrag atenţia informaţiile preluate de unele media referitoare la contacte între opoziţia siriană şi autorităţile aşa-zisei Republici Kosovo, cu atât mai mult cu cât nu este vorba doar de ‘schimb de experienţă’ în materie de organizare a mişcărilor separatiste pentru înlăturarea regimurilor în funcţie, ci şi de antrenarea unor comandouri siriene pe teritoriul Kosovo”, se afirmă într-un comunicat al MAE rus, preluat de prsa internaţională.
Potrivit documentului, comandourile se antrenează în zone care seamănă din punct de vedere geografic cu cele din Siria“. Nu este exclusă crearea de centre de antrenament în fostele baze ale Armatei de Eliberare a Kosovo”, se mai spune în comunicat.
Siria este zguduită de peste un an de o mişcare de contestare împotriva regimului preşedintelui Bashar Al-Assad, care a moştenit puterea de la tatăl său, Hafez Al-Assad. Confruntările dintre forţele de ordine şi manifestanţi s-au soldat până în prezent, potrivit ONU, cu peste 9.000 de morţi. Autorităţile siriene dezmint această cifră şi dau asigurări că în Siria acţionează bande teroriste antrenate şi finanţate din străinătate.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.