Romania, vinovatul de serviciu al guvernului bulgar

, , , ,
 

Premierul bulgar Boyko Borisov ataca mediatic Romania

Premierul bulgar Boyko Borisov dă vina pe problemele pe care le are România pentru întârzierea aderării Bulgariei la spaţiul Schengen, negând afirmaţiile că atentatul antiisraelian de la Burgas ar fi un motiv pentru această amânare, relateaza mass-media regionala, citând un interviu cu Borisov care urmează să fie publicat de săptămânalul sofiot Capital. ‘Atât timp cât în România au loc aceste procese şi ei (românii – n.r.) nu se întorc pe drumul drept, noi nu putem face o frontieră Schengen pe Dunăre’, spune Borisov.
Solicitat să comenteze raportul Comisiei Europene din cadrul Mecanismului de Cooperare şi Verificare, primul ministru bulgar susţine în interviu că este supus unor atacuri pe care nu le merită şi care sunt cauzate de eşecurile sistemului judiciar, care însă este independent de guvern. În opinia lui, reprezentanţii acestui sistem ar fi trebuit să vină la parlament în timpul şedinţei în care s-a dezbătut moţiunea de cenzură împotriva guvernului (moţiune care nu a fost adoptată, joi) şi să-şi asume răspunderea pentru o parte din criticile din raport. De ce aceşti oameni (reprezentanţii sistemului judiciar – n.r.) nu vin să spună: dacă cade guvernul să cadă şi capetele noastre’ – întreabă retoric Boiko Borisov.

Jurnalistii, asasinii mafiei

El comentează şi relaţiile sale cu presa. ‘Nu există nicio instituţie mass-media care să nu fi încercat să mă discrediteze, dar eu strâng din dinţi’, spune el în interviu. În opinia sa, sunt ziarişti plătiţi de mafie. Aşa cum mafia recurge la serviciile unor asasini, tot aşa apelează şi la serviciile unor ziarişti, iar ‘consecinţele activităţii acestor slugi ai mafiei din presă sunt şi mai grave decât dacă ar fi venit să tragă în mine cu automate’, mai spune premierul.
Interviul pentru Capital este dedicat împlinirii de trei ani de la începutul mandatului guvernului. Boiko Borisov afirmă că după trei ani în care bulgarii au strâns cureaua, a venit timpul să crească veniturile pentru a stimula consumul intern şi creşterea economică.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *