România-Republica Moldova, intensificarea cooperarii pentru securizarea frontierelor externe UE

, , , ,
 

Republica Moldova tinde să fie un partener de valoare, atât pentru România, cât şi pentru Uniunea Europeană, a declarat joi ministrul Afacerilor Interne de la Chişinău, Dorin Recean, în timpul întâlnirii cu ambasadorul Bucureştiului, Marius Lazurca.
Securizarea frontierelor externe ale Uniunii Europene constituie unul din domeniile de bază ale cooperării dintre Ministerul de Interne al Republicii Moldova şi Ministerul Administraţiei şi Internelor din România, a declarat, la rândul său, Lazurca. Potrivit ambasadorului, guvernul de la Bucureşti şi-a asumat o răspundere de a coopera în acest domeniu şi mai aprofundat cu Republica Moldova, inclusiv în contextul în care, din septembrie 2012, România va începe implementarea Sistemului European de supraveghere a frontierei externe (EUROSUR).
În timpul întrevederii, ministrul Recean a subliniat şi importanţa consolidării relaţiilor bazate pe reciprocitate în domeniul combaterii criminalităţii organizate, traficului de droguri, traficului de persoane, dar şi migraţiei ilegale. Un alt subiect al discuţiei dintre cei doi oficiali a fost şi atragerea Ucrainei în cadrul Centrului Comun de Contact de la Galaţi, pentru a fi realizată intenţia iniţială de a avea un centru de contact trilateral.
Ministrul de Interne de la Chişinău a menţionat că mizează şi în continuare pe sprijinul României, inclusiv în aspectele ce ţin de parcursul european, pe care şi l-a propus Republica Moldova. Dorin Recean a reconfirmat că Republica Moldova tinde să fie un partener de valoare, atât pentru România, cât şi pentru Uniunea Europeană. Ministrul a mai accentuat faptul că printre obiectivele majore pentru perioada următoare sunt reformarea Poliţiei Rutiere, restabilirea încrederii cetăţenilor în structurile poliţieneşti, îmbunătăţirea aspectelor ce ţin de activitatea Poliţiei pentru Ordine Publică.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *