România, misiune civilă UE în Republica Moldova

de | mart. 2, 2023 | Știri | 0 comentarii

Bucureștiul va promova la nivelul UE necesitatea înființării unei misiuni civile pentru Republica Moldova, care să consolideze securitatea fostei republici sovietice în fața „asertivității” Rusiei și a demersurilor de destabilizare împotriva Chișinăului. Sprijin românesc Anunțul a fost făcut miercuri, 1 martie, de premierul român, Nicolae Ciucă, după întâlnirea cu prim-ministrul Republicii Moldova, Dorin Recean, care […]

Bucureștiul va promova la nivelul UE necesitatea înființării unei misiuni civile pentru Republica Moldova, care să consolideze securitatea fostei republici sovietice în fața „asertivității” Rusiei și a demersurilor de destabilizare împotriva Chișinăului.

Sprijin românesc

Anunțul a fost făcut miercuri, 1 martie, de premierul român, Nicolae Ciucă, după întâlnirea cu prim-ministrul Republicii Moldova, Dorin Recean, care se află într-o vizită de lucru la București.

Oficialul moldovean a declarat la rându-i că experți din Republica Moldova vor fi delegați în România pentru consultanță legată de procesul de aderare al țării la Uniunea Europeană.

„Asistăm la tot mai multe încercări de destabilizare a Republicii Moldova, de tensiuni, de narative ostile construite pe propagarea intenționată de informații false. L-am asigurat pe omologul meu cu privire la susținerea de neclintit a României pentru respectarea suveranității și integrității teritoriale a Republicii Moldova în frontierele sale recunoscute la nivel internațional”, a spus premierul român Nicolae Ciucă, într-o declarație de presă după întrevederea cu omologul său moldovean.

Ciucă a mai spus că România promovează în permanență la Bruxelles susținerea Republicii Moldova, „pe mai multe planuri, pentru a rezista atitudinii foarte asertive a Rusiei”.

„România va continua să promoveze în plan european măsuri în domeniul rezilienței, un exemplu fiind obiectivul creării unei misiuni civile a Uniunii Europene pentru Republica Moldova”, a spus Nicolae Ciucă.

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *