Romania, decisa sa fie mai hotarata la Consiliul European

, , ,
 

Ministrul afacerilor externe, Cristian Diaconescu, a declarat miercuri, la Bruxelles, că România va avea o poziţie “mai activă şi mai hotărâtă” în cadrul Consiliului European, atunci când “alte interese din afara deciziei pot să ne afecteze”.
Şeful diplomaţiei române a avut miercuri seară, la sediul Executivului UE de la Bruxelles, o întâlnire cu secretarul general al Comisiei, Catherine Day. Întrebat de presă la sfârşitul discuţiei dacă va exista o schimbare de atitudine a României în cadrul Consiliului European, Cristian Diaconescu a precizat că nu este vorba “neapărat de o schimbare”, ci de “o poziţie ceva mai activă şi mai hotărâtă”.
“Nu neapărat o schimbare, pentru că poziţiile susţinute în Consiliul European, după părerea mea, au fost corecte, consecvente şi, sigur, urmărind în mod evident interesul României”, a spus ministrul de externe. “Dar, o poziţie ceva mai activă şi mai hotărâtă atunci când ştim că avem dreptate, când ştim că alte interese din afara deciziei pot să ne afecteze, da, la acest lucru să vă aşteptaţi”, a declarat oficialul român.
Ministrul Cristian Diaconescu are prevăzute, joi, convorbiri la sediul NATO cu secretarul general al organizaţiei, Anders Fogh Rasmussen, şi cu secretarul general-adjunct, Alexander Vershbow.  Ministrul afacerilor externe va aborda în dialogul cu conducerea NATO o serie de teme de interes aflate pe agenda Summit-ului Alianţei de la Chicago (20-21 mai 2012), cum ar fi: apărarea antirachetă, politica privind parteneriatele a Alianţei Nord-Atlantice, cu accent pe vecinătatea NATO şi regiunea extinsă a Mării Negre. Vor mai fi discutate procesul de tranziţie din Afganistan, stadiul iniţiativei Smart Defense, lansată de Secretarul General al NATO, dar şi alte teme curente de pe agenda globală de securitate.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *