România, atentă la conflictele înghețate din jurul Mării Negre, inclusiv Transnistria

, , , , , , ,
 

 

Președintele Klaus Iohannis, a declarat miercuri, la cea de-a 72-a sesiune a Adunării Generale   a Națiunilor Unite de la New York, că România urmărește atent dezvoltările din țările riverane și apropiate bazinului Mării Negre. „În același timp, continuăm să fim preocupați de evoluțiile din domeniul securității din regiunea noastră, dar și din jurul acesteia. Conflictele prelungite din regiunea Mării Negre rămân o amenințare serioasă. Suntem încă martori ai unor acțiuni întreprinse în detrimentul principiilor și normelor dreptului internațional.

Proliferarea conflictelor prelungite în vecinătatea noastră a îngreunat cooperarea regională și a adus încrederea reciprocă la unele dintre cele mai scăzute niveluri istorice. De aceea, comunitatea internațională ar trebui să sprijine în mod activ cooperarea regională, să stimuleze măsuri de consolidare a încrederii și să abordeze aceste conflicte în mod decisiv.

Declarația lui Iohannis vine pe fondul intensificărilor acțiunilor militare ale Rusiei în această zonă, cu precădere cele față de Ucraina, dar și reîncălzirea tensiunilor în regiunea transnistreană.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *