Rogozin: Rusia e interesata ca militarii coalitiei sa plece rapid din Afganistan

, , ,
 

Retragerea cât mai rapid posibil a trupelor coaliţiei internaţionale din Afganistan este în avantajul Rusiei, a estimat vicepremierul rus Dmitri Rogozin, într-o intervenţie la un post de radio.
“Suntem interesaţi ca ei să plece. Ne vom deschide porţile, ceea ce ne va permite să câştigăm bani”, a declarat el, referindu-se la culoarul deschis de Federaţia Rusă pentru tranzitul transporturilor coaliţiei înspre şi dinspre Afganistan. Vicepremierul rus a amintit că, în virtutea unei rezoluţii a Consiliului de Securitate al ONU, Rusia a votat pentru intrarea trupelor coaliţiei internaţionale în Afganistan, fiind vorba nu numai de trupele din ţările membre NATO, ci şi din alte state, “pentru a calma unele grupări islamiste radicale”. “Dar, războiul s-a prelungit şi acum este vorba de retragerea forţei NATO din Afganistan”, a adăugat acesta.
Retragerea din Afganistan a Forţei Internaţionale de Asistenţă pentru Securitate (ISAF) este programată pentru 2014, însă secretarul general al NATO, Anders Fogh Rasmussen, a estimat recent că “încă este prea devreme pentru a anunţa un calendar precis, totul depinzând de situaţia concretă” din teren. “Calendarul retragerii trupelor străine din Afganistan depinde de situaţia din această ţară, unde ultima provincie urmează să treacă sub controlul autorităţilor de la Kabul în planul securităţii în iulie 2013”, a indicat Rasmussen.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *