Rogozin il ia peste picior pe Filat si anunta ca vine pe 9 mai la Tiraspol

, , , , ,
 

rogozin am234In ultima vreme, liderul PLDM si fostul premier Vlad Filat si-a nuantat pozitia timida fata de Rusia si a devenit mult mai vocal. Asa s-a intamplat si duminica in emisiunea „Dupa 20 de ani” de la Pro TV, acolo unde Filat a criticat posibila venirea a unui reprezentant al Rusiei de 9 mai la Tiraspol cu ocazia Zilei Victoriei ce marcheaza si victoria Rusiei asupra Germaniei naziste.

De asemenea, Filat a dat vina pe Rusia pentru sustinerea comunistilor si a socialistilor lui Igor Dodon si a spus clar si raspicat ca Rusia duce un adevarat razboi mediatic impotriva coalitiei pro-europene si, in general, asupra drumului spre UE al Republicii Moldova. „Rusia vrea sa refaca Uniunea Sovietica, iar Republica Moldova este in pericol”, a declarat Filat. „Potrivit acestuia, politicienii rusi vin in Moldova fara sa fie invitati. Un exemplu ar fi vicepremierul rus Dmitri Rogozin”, a continuat liderul PLDM.

Toate aceste declaratii a starnit o reactie virulenta la Moscova, acolo unde vicepremierul rus Dmitri Rogozin si-a permis sa-l ia peste picior pe Filat, cel care pana acum a stat moale in speranta in care nu va starni Rusia. “Am o atitudine respectuoasa fata de sfaturile venite din partea strainilor, dar oricum voi veni sa le adresez felicitari celor pentru care Ziua Victoriei este o zi sfânta, iar Ziua Europei si Germaniei – o neintelegere ciudata”, a scris Rogozin pe contul sau de Facebook. Anul trecut Rogozin a venit si a tinut o cuvantare si la Chisinau pe aceasta tema.

3 raspunsuri
 1. Ion
  Ion says:

  Curva de Filat a prin la glas! Dmitrii Rogozin e asteptat nu doar la Tiraspol! Vom fi bucurosi sa-l avem ca oaspete si la Chisinau! Nu Filat hotaraste cine sa vina si cine nu in Moldova! Moldova e a cetatenilor Republicii Moldova, nu a lui Filat!

  Răspunde
 2. Victor
  Victor says:

  Inainte de-asi promova victoria in fata GErmaniei ar trebui sa urmareasca intr-un mod foarte minutios modukl in care traiesc ei si in care se supravetuieste in FR .Si atunci sa-si raspunda singur lui care a fost rezultatul asha numitei victorii

  Răspunde
 3. Igor
  Igor says:

  Rogozin, prin simplu fapt ca s-a nascut, s-a luat peste picior pe sine insusi.
  Filat a expus foarte clar care-i pozitia sa si, straniu sau nu, dar exact aceeasi pozitie o are si majoritatea cetatenilor Republicii Moldova.
  Rogozin nu a fost invitat de catre Chisinau, ci de catre Tiraspol. Sa fie bun si sa mearga direct la Tiraspol. Sau ii este frica sa treaca cu masina prin Ucraina, unde a organizat dezastru?!

  Răspunde

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *