Rezervistii din CIA il ataca dur pe Barack Obama

, ,
 

Foşti ofiţeri din cadrul CIA şi ai forţelor speciale au lansat atacuri politice dure împotriva lui Barack Obama pe care îl acuză că ar fi scăpat în mod imprudent informaţii referitoare la raidul în cursul căruia a fost ucis Osama ben Laden, precum şi la alte operaţiuni sensibile.
Special Operations Opsec Education Fund, site-ul acestui grup de foşti spioni şi militari prezintă o înregistrare video care durează aproximativ 20 de minute, reluând criticile care i-au fost aduse deja de Mitt Romney şi alţi republicani. Aceştia reproşează Casei Albe că a difuzat informaţii secrete în scopul îmbunătăţirii bilanţului lui Obama fără a lua în calcul securitatea spionilor şi a militarilor americani. Ei îl acuză pe Obama că a dat detalii despre raidul care a dus la uciderea lui Ben Laden în loc să aştepte şi să “exploateze din plin comoara de informaţii” descoperite în urma acestei operaţiuni în Pakistan.
Preşedintele în exerciţiu a negat în permanenţă că vina pentru scurgerile de informaţii ar fi aparţinut Casei Albe. Echipa de campanie a lui Obama a comparat aceste atacuri cu cele ale candidatului democrat John Kerry în timpul campaniei prezidenţiale din 2004.
“Republicanii recurg la această tactică întrucât în ceea ce priveşte poilitica externă şi securitatea naţională Mitt Romney nu a propus altceva decât o retorică imprudentă”, a subliniat purtătorul de cuvânt al Casei Albe. Echipa de campanie a lui Obama consideră moartea lui Ben Laden şi problemele de politică externă drept puncte forte ale preşedintelui în exerciţiu, insistând pe lipsa de experienţă a lui Mitt Romney în acest domeniu.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *