Rezervistii militari se alatura protestelor din Piata Constitutiei

, ,
 

SCMD continua actiunile de strada
SCMD continua actiunile de strada

Sindicatul Cadrelor Militare Disponibilizate in Rezerva si in Retragere a organizat pe 14 si 15 martie pichetari ale Camerei Deputatilor la care au participat peste o suta de militari in rezerva. De asemenea, pe16 martie, in ziua votarii motiunii de cenzura pe Codul Muncii, SCMD va organiza o alta pichetare si se va alatura cu cateva mii de membri la mitingul organizat de confederatiile sindicale in Piata Constitutiei, unde sunt asteptati peste 50.000 de protestatari. Actiunile SCMD vizeaza protestul impotriva  pierderii statutului de militar de catre fostii militari de cariera, a procesului de revizuire a pensiilor militare, a interzicerii cumulului salar-pensie, dar si impotriva noului Cod al Muncii. Protestele doresc sa atraga atentia societatii asupra practici Guvernului de incalcare in mod repetat a Constitutiei, a hotararilor  judecatoresti si legislatiei europene. Pentru actiunile de pichetare exista aprobarea Primariei Municipiului Bucuresti, intre orele 09.00 – 17.00, in zilele de 14,  15 si 16 martie.
Confederatiile sindicale au decis sa organizeze un amplu miting de protest in Piata Constitutiei pe 16 martie, ziua in care va fi dezbatuta si votata in Parlament motiunea de cenzura introdusa ca urmare a asumarii raspunderii Guvernului pe Codul Muncii. Mitingul, la care se asteapta sa participe cel putin 50.000 de persoane, va incepe la ora 12.00, iar, in aceeasi zi, in intervalul orar 7.00-9.00, sindicatele din CFR vor declansa o greva de avertisment cu intreruperea lucrului.

Anuntul SCMD

“La 1 martie 2011, SCMD a anuntat ca ultimatumul adresat Guvernului privind restituirea gradului militar (care nu poate fi nationalizat, si poate fi luat  doar prin hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabila, pentru inalta tradare si genocid) si a pensiei militare dobandite, pentru abrogarea legilor genocidului si subminarii economiei nationale, care ii vizeaza si pe militarii activi, in rezerva si in retragere, va expira pe 15 martie. In acest sens, SCMD a anuntat ca va picheta cu fortele din Bucuresti, intrarea la Camera Deputatilor, in zilele de 14-16 martie si va sprijini toate miscarile sindicale in perioada 14-31.03.2011.
Puterea si-a luat masuri. Caz unic in Europa si in lume, Camera Deputatilor si Senatul lucreaza in saptamana 14-20.03.2011, o singura zi, miercuri, 16.03.2011. Cu alte cuvinte, alesii nostri, pe banii nostri (ca tot ii emotioneaza pe unii numai si numai problema banilor) si-au luat liber de joi, 10 martie la pranz pana miercuri, 16 martie, dimineata. Pe ce motiv? Cica ar fi ziua maghiarilor de pretutindeni pe 15 martie, deci parlamentul ungar de la Bucuresti si-a luat liber!…
Miercuri, 16 martie, dimineata, Senatul si Camera Deputatilor, in conditiile interzicerii participarii cetatenilor la dezbateri, vor dezbate separat OUG 1/2011 si Codul Muncii, iar dupa amiaza, de la ora 15.00, se va dezbate in plen motiunea de cenzura. Dupa care, alesii vor spala iarasi putina, ca sa nu-i tragem de urechi, joi si vineri (17 si 18 martie) nu se stie pentru ce motiv, probabil pentru ca ar putea fi ziua Bangladesului. In aceasta situatie, Comitetul Director al SCMD, pentru a spori presiunile, va roaga sa extindeti in teritoriu actiunile asupra alesilor si in zilele de luni si marti, in timp ce la Bucuresti vom picheta intrarea la Camera Deputatilor dinspre  Parcul Izvor.
De ce?
Asa cum luptatorii Omon si Spetznatz au facut recunoastere la obiective si antrenament, incepand din iunie, pentru decembrie 1989, asa facem si noi incepand din 14 pentru ziua de 16 martie. Dorim sa dezmortim gloatele Capitalei, inclusiv pe membrii filialelor noastre din Bucuresti, sa-si regaseasca, cu ajutorul SCMD, constiinta de popor, ca sa stie pentru ce se vor bate pe 16 martie. Dorim sa-i inspaimantam pe deputati si senatori ca sa voteze in functie de constiinte si nu de ordine, pe 16 martie. Sa stie cine ii astepta si de ce, la Parlament, pe 16 martie dimineata.
Miercuri, 16 martie, vom incepe actiunea la ora 09.00, ca sa uram bun venit parlamentarilor, pentru ca avem aprobare pentru intervalul 09.00-19.00. La ora 12.00 ni se vor alatura toate centralele sindicale, pe care le vom sprijini in actiunile din jurul Parlamentului. Rugamintea este ca si in teritoriu sa fie sprijinite in continuare, pana la sfarsitul lunii, toate actiunile sindicale.

Pentru ce ne batem:
•        Pentru ca nu admitem sa ni se fure doua categorii de proprietate – gradul militar si pensia. HG 735/2010 am anulat-o noi, nu ei, dar a fost strecurata prin OUG 1/2011, intr-o lege inoperanta, 119/2010, iar consecintele ”recalcularilor “ ilegale, din perioada 28 sept 2010- 7 ian. 2011- deciziile de pensie, sunt considerate valabile si supuse revizuirii pana la 15.03.2011.
•        Ne batem pentru a ramane militari, pentru onoarea si demnitatea noastra, pentru drepturile noastre, dar si pentru onoarea si drepturile colegilor nostri de la armata, interne, SRI, SPP, etc, disponibilizati sau trecuti in rezerva la 55 de ani, zilele acestea, practic fara compensatii si fara drept de pensie, pana la 65 de ani, deoarece nu exista nici casele sectoriale anuntate, nici comisiile de contestatii, nici normele de aplicare a Legii 263/2010.
•        Ne batem pentru drepturile militarilor profesionisti, aruncati din nou in strada, la 45 de ani, fara a putea beneficia de pensie anticipata.
•        Ne batem pentru dreptul nostru legitim la munca, adica pentru abrogarea capitolelor si referirilor care ne privesc din Legile 329/2009 si 263/2010. si pentru respingerea codului sclavagist al muncii.
•        Ne batem pentru dreptul la asistenta medicala gratuita, adica pentru respectarea contractului incheiat cu noi, a principiilor sperantei legitime, coerentei legislative si neretroactivitatii legii si pentru perceperea CAS-ului civililor doar in conditiile prevazute de art. 76 (al. 1 si 2) din defuncta Lege 19/2000 si OUG 147/2002.
•        Ne batem pentru pastrarea unitatii statale a Romaniei, adica pentru abrogarea (conform Constitutiei) a Legii 1/2011 a invatamantului si pentru respingerea antieuropenei si criminalei legi a Statutului minoritatilor.
•        Ne batem preventiv pentru a stopa promovarea proiectului stalinist-kominternist al comunistului Basescu de ”Lege privind pensiile unor responsabili ai regimului comunist implicati in acte de represiune pe motive politice” care prevede, dupa transformarea noastra in civili si ”revizuirea”, adica nationalizarea proprietatii noastre castigate, numita pensie, diminuarea cu inca 15% din ceea ce ramane, pentru anii cand ne-am servit patria ca militari, in perioada 23 aug 1944 – 22 dec. 1989.
Cu alte cuvinte, ne batem pentru ca noi si copii nostri sa nu repetam soarta inaintasilor nostri distrusi pentru ca erau patrioti, de catre comunistii rosii, asa cum pe noi vor sa ne distruga comunistii portocalii, cu eternul sprijin al fascistilor (hothystilor) de ieri si de astazi. Speram ca pe data de 16 martie, Guvernul de slugi ale marilor asasini economici internationali sa cada, antrenand in aceasta cadere intreaga putere portocalie-rosie-alba–verde si toate legile genocidului si subminarii economiei nationale, implementate de aceasta.

Rezervistii militari au protestat si de 1 martie

Aproximativ 4000 de rezervisti militari – la care s-au adaugat cateva sute de simpatizanti si reprezentanti ai altor sindicate din penitenciare, grefieri, aviatori si politie – au protestat pe 1 martie in Bucuresti. Potrivit jandarmilor, la protestul din Capitala au participat aproximativ 2.500 de persoane. Reprezentantii Sindicatului Cadrelor Militare Disponibilizate sustin insa ca la protest au fost prezenti aproximativ 6.000-7.000 de pensionari militari din Capitala si din mai multe judete. Organizatorii asteptau o prezenta mult mai mare, fiind pregatiti pentru 10.000 de participanti.
In timpul marsului, care s-a desfasurat pe traseul Universitatea Nationala de Aparare (fosta Academie Militara) – Piata Eroilor – Bd. Eroilor – Str. Stirbei Voda – Calea Victoriei- str. C.A. Rosetti – Bd. Magheru – Bd. Lascar Catargiu – Piata Victoriei, manifestantii au strigat “Cinste lor, cinste lor, cinste politistilor”, “Fara bani si-aproape goi si jandarmii sunt cu noi”, “Afara, afara cu mafia/javrele din tara”, “Jos dictatorul”, “Nu va fie frica, si Basescu pica”. Participantii au avut pancarte pe care scria “De la Cuza e Unirea, de la Base nesimtirea/ de la Carol un regat, de la Base un diktat/ De la Ceasca, tot ce-avem, de la Base doar blestem/ De la Ilici sinergia, de la Base perfidia/ Asta este Romania”.
Mitingul cadrelor militare disponibilizate in rezerva si retragere din piata Victoriei s-a incheiat, fara incidente, pe acordul imnurilor militare. Cei prezenti marti in Piata Victoriei au promis ca vor veni in numar si mai mare pe 8 martie, in fata Palatului Parlamentului, cand se va dezbate motiunea de cenzura. Cadrele militare sunt nemultumite din cauza confiscarii statutului de militar si a revizuirii pensiilor si sustin revendicarile confederatiilor sindicale privind Codul Muncii si Contractele Colective de Munca. De asemenea, militarii au anuntat ca vor participa la toate actiunile de protest pe care le vor organiza confederatiile sindicale in tara si in Bucuresti.

Purtatorul de cuvant al MApN, huiduit

In timpul mitingului din Piata Victoriei, purtatorul de cuvant al MApN, Tiberiu Fratila a afirmat pentru Realitatea ca “oamenii care au iesit in strada (…) sunt manipulati”. Declaratia acestuia a fost huiduita de participantii la proteste, multi dintre cei care au luat cuvantul de la tribuna mentionand ca au fost “manipulati” doar de deciziile iresponsabile ale guvernantilor si de furtul statutului de militar.
Fratila a mai spus ca “pensionarii militari care au iesit in strada nu spun adevarul” deoarece “in acest moment nicio pensie aflata in plata nu are un cuantum mai mic decat a celei avute in decembrie 2010. “Oamenii sunt in strada probabil pentru ca cineva ii manipuleaza. Sunt manipulati de catre cei care i-au scos in strada”, a declarat Tiberiu Fratila. “Pensionarii militari trebuie sa aiba incredere in ministru si minister ca la finalul procesului de revizuire pensiile vor creste pentru 85-90% dintre pensionarii militari sistem.”
De altfel, participantii la marsul de protest si organizatorii au precizat ca nu proteseaza fata de reducerea cunatumului pensiei, ci pentru ca s-au incalcat Constitutia, legila nationale si internationale si pentru ca li s-a luat statutul de militar.

Doua comisii din Senat au respins ordonanta Guvernului

Senatorii din Comisia pentru munca au respins, marti, la fel ca si colegii lor din Comisia juridica, ordonanta 1/2011 privind reviziurea pensiilor militarilor. Comisia pentru munca a respins actul normativ al Guvernului cu 5 voturi impotriva (ale opozitiei), doua pentru (din partea PDL si UDMR) si o abtinere a unui reprezentant al PDL, astfel incat Raportul comun al celor doua comisii, care va pleca catre plen, va fi unul de respingere, cu voturile cumulate (11 pentru, 3 abtineri si 2 impotriva). Anuntata de la tribuna din Piata Victoriei, decizia a fost aplaudata de rezervistii militari, care, dupa aceea, si-au indreptat din nou atentia si scandarile impotriva guvernului Boc si a lui Traian Basescu, “fostul comandant suprem”. Reprezentantii USL au anuntat, inca din debutul lucrarilor comisiei, ca vor vota pentru un Raport de respingere si ca se vor pronunta impotriva ordonantei in plenul Senatului. Vicepresedintele comisiei, senatorul PNL Minerva Boitan, a criticat actul normativ din perspectiva “incertitudinii” in care a aruncat cadrele militare pensionate, dar si pe cele mai tinere, afirmand ca, personal, “ii este rusine” ca exista generali care pierd 70% din pensie la recalculare. De cealalta parte, senatorul PDL Ioan Ruset a afirmat ca Biroul Permanent al Camerei superioare a gresit atunci cand a nominalizat ca si comisii raportoare doar pe cele doua, nu si pe cea de specialitate, Comisia de aparare. El a solicitat ca, la adoptarea unui punct de vedere, sa se tina cont de avizul transmis de aceasta comisie, unul favorabil, adoptat in unanimitate. In final, presedintele comisiei a supus la vot amendamentele formulate de Comisia de aparare, insa acestea au fost respinse.

3 raspunsuri
 1. PANI HACITIN
  PANI HACITIN says:

  Armata nu declara razboaie ci doar este pregatita pentru a duce un razboi pe care il declara conducerea politica a tarii.Pentru a fi pregatita de razboi , armata duce si pe timp de pace o activitate identica cu cea de razboi, desigur fara riscurile razboiului. De aceia militarii nu trebuie pedepsiti pentru ca nu a avut loc un razboi. In l968, Romania nu a fost invadata ca Cehoslovacia, deoarece conducerea de atunci a tarii declarase public, spre deosebire de cea din Cehoslovacia, ca armata romana va lupta impotriva cotropitorilor si ar fi facut-o. In acest caz armata romana, avand in vedere superioritatea armatei care urma sa invadeze Romania, ar fi fost masacrata. Acest fapt nu a convenit puterii agresoare deoarece si-ar fi demonstrat in fata lumii intregi caracterul sau agresiv si imperialist. Este vorba de Rusia sovietica. Aceasta este explicatia pentru care armata romana, desi pregatita sa se sacrifice, nu a fost nevoita sa o faca. Prin simpla sa existenta si prin spiritul sau de sacrificiu in legatura cu care agresorul era informat, a salvat Romania de la o invadare cu repercursiuni dramatice pentru populatie, fara a fi avut ocazia sa lupte desi era pregatita.In cazul in care ar fi avut loc acea invadare a Romaniei, cu umari dezastruoase pentru poporul roman si economia Romaniei, momentul oricum inevitabil al lichidarii comunismului din Romania, (care s-a petrecut in toate statele comuniste ), ne-ar fi gasit sub ocupatie ruseasca , astfel ca in prezent Romania nu ar face acum parte din Uniunea Europeana ci din Comunitatea Statelor Independente asa cum este cazul Basarabiei. Se poate spune ca prin simpla sa existenta , fara a fi fost nevoita sa lupte, armata romana a salvat Romania de la riscul de a deveni o colonie ruseasca.Lasand deoparte problema pensiilor, instigarea la denigrarea de catre romani a armatei lor, este un caz unic in lume si de aceia o rusine pentru poporul roman, desi toate tarile au armate pe care le intretin cu mari cheltueli, .Un politician ratat, (numit pare-mi-se Guse),a adus public insulte armatei romane.Nu este de mirare, deoarece respectivul este cunoscut si ca un notoriu anti-american, ceace corespunde portretului robot al agentului KGB-ist , specie care nu avea cum sa se volatilizeze din Romania post-decembrista STUPIDITATEA SI INVIDIA NE FAC VIATA AMARA….AMARA…

  Răspunde
 2. PANI HACITIN
  PANI HACITIN says:

  Pentru cetatenii care nu stiu ce rol au ofiterii intr-o armata, citez din Alexandru cel Mare (care se pricepea putin la armata si razboi): “Nu îmi e teamă de o armată de lei condusă de o oaie; îmi e teamâ de o armată de oi condusă de un leu.” Soldatii sunt foarte importanti, fara ei nu s-ar putea face nimic, dar fara o conducere profesionista, exercitata de ofiteri si generali, o armata nu face doi bani, iar soldatii mor in zadar. Aceasta conducere exercita un stress profesional despre care civilii nu au nici macar o idee vaga si care se manifesta in intreaga cariera militara, chiar daca este exercitata pe timp de pace, deoarece pregatirea de lupta la toate nivelurile este permanenta si conditiile in care se face aceasta pregatire reproduce intocmai conditiile reale din razboi. O greseala a unui manager civil duce la pierderea eventuala a unor bani, o greseala a unui conducator militar duce la pierderi de vieti omenesti, care pot fi cifrate la mii si zeci de mii de oameni. Cine nu crede in acest stress este invitat sa viziteze de exemplu cimitirul militar Ghencea si sa constate acolo care este varsta medie a militarilor care se odihnesc acolo, asa zisii trantori si pomanagii.
  O mica paranteza referitoare la subofiteri, carora li s-au marit pensile si care sunt acum glorificati de conducerea acestei tari. Rolul lor este fundamental in Armata Romana tip NATO, deoarece nu mai exista soldati, militari in termen, subofiterii fiind practic forta luptatoare a Armatei. Inainte de 1989, extrem de putini subofiteri aveau un rol combatant, fortele combatante fiind alcatuite din militarii in termen si ofiterii care ii comandau nemijlocit. Subofiterii si maistrii militari aveau atributii mai mult administrative si tehnice. Nu cred ca vreunul dintre subofiterii tip NATO (combatanti) au apucat sa iasa la pensie pana in prezent, asa ca lacrimile Presedintelui, varsate pe umerii subofiterilor, sunt lacrimi de crocodil. INVIDIA SI STUPIDITATEA NE FAC VIATA AMARA …..AMARA….

  Răspunde
 3. PANI HACITIN
  PANI HACITIN says:

  Singurul lucru pe care il asteapta acesti oameni de la sistem, in schimbul tuturor renuntarilor, este o oarecare stabilitate. Nimeni care intra in armata nu isi schimba “jobul” ori de cate ori nu-i convine ceva, asa cum poate face orice cetatean al acestei tari. Nimeni dintre militarii activi nu isi poate lua un al doilea serviciu pentru a-si rotunji veniturile, acest lucru fiind interzis, pe buna dreptate, prin lege. Orice militar trebuie sa fie in permanenta pregatit si GATA (“ready”, cum spun americanii) sa-si exercite atributiile fundamentale pentru care il plateste tara (sau ar trebui sa-l plateasca). Nu toate specializarile militare (meserii care se invata in armata) au corespondent si utilitate in viata civila. Astfel, acesti oameni sunt prizonierii destinului lor de militari, odata ce si-l asuma.
  Chiar aceasta stabilitate este amenintata acum, prin ceea ce se intampla si vedem cu totii in media. Sa nu credeti ca aceasta “dezbatere” ii ameninta numai pe actualii pensionari militari. Toti militarii activi sunt debusolati de ceea ce se intampla si se intreaba pentru ce au intrat in sistem si pentru ce si-au asumat toate privatiunile impuse de sistem. Sistem care isi schimba regulile in timpul jocului.

  Răspunde

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *