Republica Moldova, sprijin APCE pentru etapa post-monitorizare

, ,
 

Voi insista asupra faptului ca Republica Moldova să treacă de la etapa de monitorizare la cea de post-monitorizare a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei, a declarat marţi, pentru presă, de Jean-Claude Mignon, preşedintele APCE, după întrevederea sa cu prim-ministrul Vlad Filat.
Preşedintele APCE şi-a exprimat siguranţa că voinţa Republicii Moldova de a trece de la etapa de monitorizare la cea de post-monitorizare va contribui la faptul ca Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei să pledeze pentru acest deziderat. În context, Jean-Claude Mignon a constatat evoluţiile Republicii Moldova din ultima perioadă, inclusiv alegerea preşedintelui ţării, dar şi perseverenţa Guvernului de la Chişinău în vederea trecerii la etapa de post-monitorizare a APCE.
Prim-ministrul Vlad Filat a spus că a discutat cu Mignon subiecte ce ţin de implementarea angajamentelor şi a obligaţiilor asumate de către Republica Moldova la momentul aderării la Consiliul Europei. De asemenea, potrivit premierului, în cadrul întrevederii, a fost reiterată intenţia Republicii Moldova de a trece de la etapa de monitorizare la cea de post-monitorizare, dar şi au fost abordate subiecte referitor la acţiunile comune ale Republicii Moldova şi ale Consiliului Europei pentru soluţionarea conflictului transnistrean.
Oficialul APCE a anunţat, anterior, că intenţionează să întreprindă o vizită de lucru la Tiraspol, unde se va întâlni cu conducerea din stânga Nistrului, după care se va întoarce la Chişinău pentru a face un bilanţ. Jean-Claude Mignon se află în Republica Moldova în perioada 2-5 aprilie.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *