Republica Moldova, cruciadă politică împotriva LGBT

de | nov. 8, 2022 | Arhiva, R. Moldova, Știri | 0 comentarii

Partidul Socialiștilor condamnă cu fermitate inițiativa de lansare în școlile din Republica Moldova a campaniei „Copiii LGBT în Școala Ta”. Socialiștii consideră că propaganda LGBT în școli este un atac direct la adresa instituției familiei, a valorilor noastre tradiționale, precum și a normelor etice. Contactați de TV8.md, reprezentanții Ministerului Educației și Cercetării din Republica Moldova ne-au spus că […]
Republica Moldova, sprijinită de UE
Republica-Moldova, departe de integrarea în UE

Republica-Moldova, noi războaie politice

Partidul Socialiștilor condamnă cu fermitate inițiativa de lansare în școlile din Republica Moldova a campaniei „Copiii LGBT în Școala Ta”. Socialiștii consideră că propaganda LGBT în școli este un atac direct la adresa instituției familiei, a valorilor noastre tradiționale, precum și a normelor etice.

Contactați de TV8.md, reprezentanții Ministerului Educației și Cercetării din Republica Moldova ne-au spus că campania „Copiii LGBT în școala ta” nu a fost inițiată sau coordonată de către Ministerul Educației și Cercetării (MEC).

„Ministerul nu a fost consultat sau informat în prealabil despre campanie. Ministerul Educației și Cercetării este preocupat de asigurarea unui mediu educațional sigur și protectiv pentru fiecare copil. Referitor la comentariile unor politicieni, considerăm incorectă politizarea subiectului și nu comentăm declarațiile respective”, a declarat pentru TV8, purtătoarea de cuvânt a MEC, Viorica Pistrui.

„În loc să soluționeze problemele social-economice, autoritățile moldovenești promovează și sprijină astfel de inițiative prin adoptarea diferitor acte normative, precum și prin susținerea directă și deschisă a comunității LGBT. Este vorba despre organizarea paradelor gay, adoptarea Convenției de la Istanbul într-o versiune inacceptabilă pentru societatea moldovenească și alte inițiative”, notează reprezentanții PSRM.

Și fostul șef de stat Igor Dodon se arată nemulțumit de lansarea acestei campanii în instituțiile de învățământ.

„În calitate de părinte, și cred că voi exprima o poziție împărtășită de majoritatea părinților din Moldova pe cazul dat, sunt categoric împotriva propagandei homosexualității și a desfrâului în școli, băgată insistent de actuala conducere anti-națională și anti-creștină. În multe școli din republică încă nu a ajuns căldura, dar în schimb a ajuns propaganda LGBT”, a declarat Dodon.

Share our work

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *