Relatiile polono-ucrainene, amenintate de "razboiul oualelor"

, , ,
 
Presedintele polonez, Bronislaw Komorowski, tinta oualelor nationalistilor ucraineni

Presedintele polonez, Bronislaw Komorowski, tinta oualelor nationalistilor ucraineni

Preşedintele Poloniei, Bronislaw Komorowski, a fost atacat cu ouă în timpul unei vizite oficiale în Ucraina, relateaza mass-media de la Kiev, preluata de agentia de presa KARADENIZ PRESS. Incidentul s-a întâmplat în oraşul Luţk, în cadrul unei ceremonii de comemorare a 70 de ani de la masacrul din regiunea Volînia. Un tânăr l-a bătut pe umăr pe liderul de la Varşovia şi a strivit un ou de sacoul oficialului. În apărarea şefului statului polonez au sărit bodyguarzii. Ulterior, tânărul a fost reţinut şi va fi cercetat pentru huliganism.
La randul lor, un grup de nationalisti polonezi au atacat cu oua cladirea ambasadei Ucrainei de la Varsovia, scandand lozinci nationaliste si cerand expulzarea ambasadorului ucrainean din Polonia.
Incidentul in care a fost implicat preşedintele Poloniei, Bronislaw Komorowski, a avut loc la scurt timp după ce Komorowski a făcut apel la reconciliere istorica între ucraineni şi polonezi. Reamintim ca in timpul celui de-al Doilea Război Mondial, mii de etnici polonezi si ucraineni au fost exterminaţi în masă in lupte interetnice, caracterizate de o serie de istorici drept “epurari etnice”. In acest moment, Polonia este unul dintre cei mai ferventi sustinatori ai integrarii europene a Ucrainei.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *