Reforma radicala in armata Ucrainei

, ,
 

militari UcrainaPreşedintele ucrainean Viktor Ianukovici a anunţat joi o reformă radicală a forţelor armate, în timpul unei vizite întreprinse la Corpul cadeţilor din regiunea Sumî, în nord-estul Ucrainei. “În armată sunt aşteptate schimbări radicale”, a declarat Ianukovici, fără să intre în detalii. El s-a limitat să spună că această reformă este o prioritate pentru autorităţi. “Conducerea statului acordă o atenţie deosebită construcţiei militare şi reformei armatei”, a subliniat preşedintele ucrainean, amintind că o nouă ediţie a Strategiei securităţii naţionale şi proiectul noii doctrine militare a Ucrainei au fost deja finalizate, urmînd să fie aprobate de parlament în timpul apropiat. Forţele armatei Ucrainei sînt compuse în prezent din militari în termen şi angajaţi prin contract. Kievul a declarat de mai multe ori că armata sa va deveni una în totalitate profesionistă, dar întîrzie trecerea la serviciul militar doar pe bază de contract.
Autorităţile ucrainene recunosc că acest deziderat este imposibil de pus în aplicare 100% în timpul apropiat. De asemenea, Kievul are în vedere creşterea numărului de angajări în armată pînă la 80% către orizontul anului 2017 şi reducea serviciului militar obligatoriu.
In anul 2007, presedintele ucrainean de atunci anunta ca Ucraina va avea o armata constituita numai din angajati voluntari, termenul stabilit pentru realizarea acestui obiectiv fiind anul 2010. “Ultimul an de serviciu militar obligatoriu va fi 2009”, a indicat Iuscenko in cursul unei ceremonii militare la Kiev. “Costul trecerii la profesionism a armatei in urmatorii doi ani a fost estimat la 47 de miliarde de hryvne (6,5 miliarde de euro)”, a adaugat el. De asemenea, Ministerul Apararii ucrainean a anuntat ca fortele sale armate vor fi reduse la 100.000 de militari pana in 2015. In martie 2005, Parlamentul ucrainean aprobase o reducere cu 40.000 de soldati a armatei ucrainene, care avea atunci un efectiv de 285.000 militari. Durata serviciului militar obligatoriu a fost redusa, de asemenea, de la 18 la 12 luni.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *