Referendum. 306 sectii de votare in strainatate

, ,
 

Lista cu secţiile de votare organizate în afara ţării pentru referendumul naţional privind demiterea preşedintelui, care conţine 306 secţii de votare, a fost finalizată, a anunţat Ministerul Afacerilor Externe.
MAE arată într-un comunicat că lista finală cuprinde cu cinci secţii mai mult decât lista de secţii suplimentare stabilită săptămâna trecută. „Evaluarea a ţinut cont de posibilităţile tehnice (sediu, comunicaţii etc.) şi de personal, pentru organizarea secţiilor de votare în condiţiile legii, inclusiv obţinerea acordului ţărilor de reşedinţă”, se menţionează în comunicatul citat.
De asemenea, în cuprinsul listei a fost operată o modificare la un număr de 7 secţii a căror locaţie a fost schimbată, ca urmare a lipsei acordului autorităţilor locale pentru organizarea unor secţii de votare. Lista finală este disponibilă pe pagina de internet a MAE, în secţiunea „Referendum 29 iulie 2012”. Pe 19 iulie, MAE a anunţat că a suplimentat numărul secţiilor de votare din străinătate.
„În urma centralizării propunerilor primite de la ambasadele şi oficiile consulare ale României, precum şi de la reprezentanţi ai comunităţilor româneşti din străinătate, Ministerul Afacerilor Externe a suplimentat cu 151, până la 301, numărul secţiilor de votare. Evaluarea a ţinut cont de posibilităţile tehnice (sediu, comunicaţii etc.) şi de personal, pentru organizarea secţiilor de votare în condiţiile legii, inclusiv obţinerea acordului ţărilor de reşedinţă. Lista este disponibilă pe pagina de internet a MAE, în secţiunea ‘Referendum 2012’. Lista suplimentară completează secţiile de votare din cadrul misiunilor diplomatice comunicate în data de 12 iulie 2012”, preciza comunicatul MAE.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *