Reales presedinte al PD, Marian Lupu pleaca in SUA

, ,
 

Proaspăt reales în funcţia de preşedinte al Partidului Democrat, Marian Lupu, preşedinte al Parlamentului Republicii Moldova, va efectua, în perioada 18 – 22 iunie, o vizită oficială la Washington.
În cadrul vizitei, Marian Lupu va avea întrevederi bilaterale cu preşedintele Camerei Reprezentantilor, John Boehner, cu asistentul secretarului de stat al SUA, Philip Gordon, alte persoane oficiale, cu conducerea Institutului Naţional Democrat şi cea a Institutului Republican Internaţional, precum şi cu reprezentanţii diasporei în SUA.
Marian Lupu a fost reales sâmbătă în funcţia de preşedinte al PD, în cadrul Congresului al VII-lea al formaţiunii. Pentru candidatura acestuia au votat unanim cei circa 1200 de delegaţi din toate organizaţiile teritoriale ale formaţiunii, prezenţi la eveniment. Tot sâmbătă, Vladimir Plahotniuc a fost ales în funcţia de prim-vicepreşedinte al PD, care a ocupat până acum postul de vicepreşedinte al formaţiunii. În cadrul Congresului a fost ales şi Consiliul naţional politic al formaţiunii, alcătuit din 272 membri, comisia naţioală de cenzori şi comisia de etică şi arbitraj. Vicepreşedinţii PD urmează a fi aleşi de către Consiliul naţional politic al partidului.
În discursul său rostit la Congres, Vladimir Plahotniuc, vicepreşedintele democraţilor, a afirmat că una dintre problemele cu care se confruntă partidul este criza de identitate doctrinară. “Facem parte dintr-o alianţă, iar faptul că partenerii sunt de dreapta, diminuează mesajul de stânga al PD. Ne vom reviziu atitudinea în Alianţă. Trebuie să promovăm cu o mai mare insistenţă proiectele noastre sociale şi să impunem ca obiectiv general al guvernării grija faţă de oameni”, a spus Plahotniuc.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *