Războiul spionilor NATO-Rusia, etapa octombrie 2021

de | oct. 7, 2021 | Federatia Rusa, Intelligence, Știri | 0 comentarii

NATO a retras acreditarea a opt membri ai misiunii Rusiei la sediul Alianţei care erau ”ofiţeri de informaţii ruşi nedeclaraţi”, au anunţat surse NATO, citate de mass-media. ”De asemenea, putem confirma că am redus la 10 numărul posturilor pe care Federaţia Rusă le poate acredita la NATO”, au precizat sursele citate. ”Politica NATO faţă de […]
NATO, reuniune la Madrid
NATO, o nouă mișcare în războiul spionilor

NATO, o nouă mișcare în războiul spionilor

NATO a retras acreditarea a opt membri ai misiunii Rusiei la sediul Alianţei care erau ”ofiţeri de informaţii ruşi nedeclaraţi”, au anunţat surse NATO, citate de mass-media.

”De asemenea, putem confirma că am redus la 10 numărul posturilor pe care Federaţia Rusă le poate acredita la NATO”, au precizat sursele citate.

”Politica NATO faţă de Rusia rămâne consecventă. Ne-am consolidat descurajarea şi apărarea ca răspuns la acţiunile agresive ale Rusiei, deşi în acelaşi timp rămânem deschişi pentru un dialog substanţial”, a adăugat el.

Reacție rusă

La scurt timp, Moscova a reacţionat, declarând că va răspunde la decizia NATO de a expulza opt diplomaţi ruşi despre care Alianţa susţine că erau ofiţeri de informaţii nedeclaraţi, a afirmat parlamentarul rus Leonid Sluţki. Preşedintele comisiei pentru afaceri internaţionale a camerei inferioare a parlamentului rus a mai declarat că Alianța obligă Moscova să implementeze măsuri similare. (K.P.)

Share our work

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *