Razboi informational la Chisinau

, , , ,
 

Pasapoartele romanesti, atacate religios la Chisinau

Pasapoartele romanesti, atacate religios la Chisinau

Ambasada Romaniei în Republica Moldova a difuzat un comunicat de presa în care infirma în mod oficial zvonurile potrivit carora cele cinci Centre de primire a dosarelor de cetatenie din Romania (Suceava, Iaşi, Timişoara, Cluj Napoca şi Galati) îşi vor înceta activitatea. „Aceste centre îşi vor continua activitatea pe o durata nedeterminata conform scopului pentru care au fost înfiintate. Sectia consulara a Ambasadei Romaniei la Chişinau, cu cele patru compartimente (procesare vize; procesare dosare de premise de mic trafic de frontiera; primire dosare de cetatenie şi procesarea actelor de stare civila; procesarea paşapoartelor biometrice) este singura autoritate abilitata sa presteze servicii consulare cetatenilor romani şi straini aflati în R. Moldova” se arata în comunicatul ambasadei, citat de mass-media. „Sectia consulara a Ambasadei Romaniei la Chişinau are capacitatea de a oferi servicii consulare de calitate şi în timp util pentru toate categoriile de solicitanti”, se mai mentioneaza in comunicatul citat.

Pasapoarte eretice

Reamintim ca precizarile oficiale ale ambasadei Romaniei in Republica Moldova survin pe fundalul intensificarii „zvonurilor”, potrivit carora din data de 1 iunie 2010 nu vor mai receptionate cereri pentru redobandirea cetateniei romane. Noile „zvonuri” de la Chisinau fac parte parte dintr-o ampla campanie dusa impotriva procesului de redobandire a cetateniei statului roman de catre persoanele din Republica Moldova si Ucraina care au acest drept, conform legislatiei nationale a statului roman. Printre alte „zvonuri” lansate de diferite medii de informare obscure de la Chişinau se numara si acuzatiile potrivit carora solicitantii de cetatenie romaneasca vor trebui sa renunte la renunte la o serie de drepturi politice si economice de care se bucura in calitate de cetateni ai Republicii Moldova, renuntarea la dreptul de mostenire a averilor de pe teritoriul Republicii Moldova in favoarea statului roman, obligativitatea de a accepta sarbatorirea „noului calendar” ortodox in defavoarea „calendarului vechi” (n.r.-folosit in majoritatea Republicii Moldova), obligativitatea de a accepta acte de identitate biometrice si implantarea de cipuri biometrice asupra persoanei care solicita cetatenia, obligativitatea de schimbare a numelui de familie si de botez a solicitantilor care au nume de origine slava, interzicerea vorbirii altor limbi cu exceptia limbii romane, etc.
Pentru combaterea acestor veritabile atacuri informationale, autoritatile de la Bucuresti sunt obligate sa dezminta in mod public diferite „zvonuri” aparute si alimentate de o parte a mass-media din Republica Moldova.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *