Razboi aerian intre Moscova si Minsk

, ,
 

Compania aeriana Belavia, tinta sigura in razboiul economic dintre Moscova si Minsk

Legătura aeriană dintre Rusia si Republica Belarus a fost întreruptă pret de câteva ore în dimineta zilei de luni, 26 martie, după ce Federatia Rusă a retras autorizatia de zbor companiei aeriene „Belavia” din Belarus.
Reactia autoritatilor de la Minsk însă nu s-a lăsat astepătată. În scurt timp, oficialii belarusi le-au retras autorizatiile tuturor transportatorilor rusi. În aceste conditii legătura aeriană între Moscova si Minsk a fost întreruptă pret de câteva ore, a anuntat agentia belarusă de presa BELTA. În urma negocierilor, conflictul a fost aplanat până joi, perioadă în care cursele vor fi efectuate conform orarului. Până atunci autoritătile aeriene din ambele state vor trebui să anunte o decizie.
Incidentul a avut loc din cauza neîntelegrilor privind numărul de curse. În timp ce operatorii belarusi insistă pe un număr egal de curse, partea rusa doreste suplimentarea numarului de curse pe care companiile aeriene din Federatia Rusa au dreptul sa le efectueze. Mass-media regionala a mai adaugat ca din cauza neîntelegerilor, au avut de suferit aproximativ 360 de pasageri.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *