Rasmussen, multumit de strategia de aparare a SUA

, ,
 

Rasmussen (NATO.int)Secretarul general al NATO Anders Fogh Rasmussen a salutat joi noua strategie americană în domeniul apărării, în special ceea ce reprezentantul Alianţei Nord-Atlantice consideră a fi un angajament al preşedintelui american Barack Obama privind continuarea investiţiei americane în organizaţie.
„Într-o lume imprevizibilă, este decisivă afirmaţia Statelor Unite ale Americii că parteneriatul transatlantic rămâne un lucru indispensabil pentru securitatea tuturor aliaţilor”, a subliniat Anders Fogh Rasmussen. „Aşa cum a spus şi preşedintele Obama, Statele Unite ale Americii vor continua să investească în NATO, deoarece alianţa a demonstrat de nenumărate ori, cel mai recent în Libia, că rămâne un diminuator de putere”, a insistat secretarul general al NATO.
Preşedintele Barack Obama a prezentat joi noua strategie militară a SUA, care vizează în egală măsură o reducere a forţelor armate, în contextul măsurilor de austeritate, menţinerea superiorităţii militare a Americii în lume, în special „orientarea spre regiunea Asia-Pacific”. Strategia mai subliniază „interesele persistente” ale SUA în Europa şi importanţa Organizaţiei Tratatului Nord-Atlantic, dar notează că prezenţa militară americană pe teritoriul european trebuie să „evolueze” odată cu vremurile.
În opinia secretarului general al NATO, această revizuire a politicii americane privind apărarea este „pe deplin coerentă” cu strategia NATO. Barack Obama anunţase vara trecută o revizuire a strategiei miliare a SUA, cerându-i Pentagonului să pregătească tăieri masive ale bugetului militar.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *