Rachete S-400 Triumph, in Kaliningrad

, ,
 

Rusia a instalat sisteme de tip S-400 Triumph la o bază de la Marea Baltică, în enclava Kaliningrad, informează presa de la Moscova.
Până în anul 2020, Rusia intenţionează să instaleze 28 de astfel de sisteme la frontierele maritime şi terestre. În prezent, sisteme de acest fel există doar în regiunea Moscovei şi în zona Nahodka, în Extremul Orient rus. Sistemele S-400 Triumph pot lansa rachete cu raze de acţiune de aproximativ 400 de kilometri.
In luna februarie, premierul rus Vladimir Putin declara că armata rusă va primi, în următorul deceniu, peste 400 de rachete balistice intercontinentale, îşi va spori numărul avioanelor de vânătoare, al elicopterelor şi tancurilor. “În următorii zece ani, trupele vor primi peste 400 de rachete balistice intercontinentale, cu bază terestră şi maritimă, 8 crucişătoare de importanţă strategică, purtătoare de rachete, peste 20 de submarine de atac, peste 50 de nave de război, aproximativ 100 de aparate spaţiale în scop militar şi peste 600 de avioane moderne, inclusiv din cele de vânătoare de a cincea generaţie, peste 1.000 de elicoptere, peste 28 de baterii de rachete antiaeriene de tip S-400 şi 38 de sisteme de divizie Vitiaz, 10 rachete Iskander-M”, detalia Vladimir Putin.
În plus, armata va mai primi peste 2.300 de tancuri moderne şi aproximativ 2.000 de sisteme de artilerie cu autopropulsie, precum şi 17.000 de automobile militare, a mai spus Putin. El a amintit că executivul de la Moscova va aloca, în următorul deceniu, 23 de mii de milioane de ruble (575 miliarde de euro) unor programe pentru dezvoltarea forţelor militare şi modernizarea industriei apărării.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *