R. Moldova si UE, negocieri oficiale pentru Zona de Comert Liber

, , ,
 

Lansare_negocieri_DCFTAPrim-ministrul de la Chişinău, Vlad Filat, a participat luni, la Bruxelles, la ceremonia oficială de lansare a negocierilor privind instituirea Zonei de Comerţ Liber Aprofundat şi Cuprinzător între Republica Moldova şi Uniunea Europeană. La eveniment au participat Karel De Gucht, Comisar European pentru Comerţ, şi Radoslaw Sikorsky, ministrul de Externe al Poloniei, ţară ce exercită preşedinţia Uniunii Europene. Vlad Filat a fost însoţit de Natalia Gherman, viceministru al Afacerilor Externe şi Integrării Europene, Viorel Guţu, viceministru al Agriculturii şi Industriei Alimentare şi Octavian Calmîc, viceministru al Economiei.
“Este un eveniment mult aşteptat de Republica Moldova, pentru realizarea căruia au fost depuse eforturi sporite, implementîndu-se o serie de reforme necesare, în conformitate cu recomandările Comisiei Europene din noiembrie 2010. Am cooperat intens cu partenerii noştri de la Bruxelles, doar pe parcursul acestui an prezentînd patru rapoarte detaliate privind măsurile întreprinse pe plan intern”, a declarat Vlad Filat. Premierul a adus mulţumiri pentru sprijinul oferit R. Moldova de către partenerii din cadrul instituţiilor europene şi de statele membre ale UE, în vederea realizării obiectivelor propuse.
La rândul său, Karel De Gucht, Comisar European pentru Comerţ a menţionat că demararea negocierilor privind instituirea Zonei de Comerţ Liber Aprofundat şi Cuprinzător va conduce la aprofundarea relaţiilor dintre Republica Moldova şi UE. După ceremonia de lansare a negocierilor privind instituirea Zonei de Comerţ Liber Aprofundat şi Cuprinzător între Republica Moldova şi Uniunea Europeană, Prim-ministrul Vlad Filat a avut o întrevedere bilaterală cu Comisarul European pentru Comerţ, Karel De Gught, în cadrul căreia au fost examinate acţiunile ce urmează a fi întreprinse în perioada următoare, inclusiv în contextul preconizatei vizite a lui Karel De Gucht la Chişinău, planificate pentru luna ianuarie 2012.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *