R.Moldova-Rusia. Intalnire bilaterala in dosarul transnistrean

, , , ,
 

Carpov si GubarevUltimele schimbări produse în regiunea transnistreană şi evoluţiile în procesul de reglementare a conflictului, au fost trecute luni în revistă de viceprim-ministrul pentru Reintegrare, Eugen Carpov, şi Serghei Gubarev, reprezentantul special al Federaţiei Ruse pentru conflictul transnistrean.
Vicepremierul pentru Reintegrare şi reprezentantul special al Federaţiei Ruse au efectuat un schimb de opinii cu privire la perspectivele dosarului transnistrean într-o perioadă apropiată, aspecte ce ţin de situaţia politică şi de securitate din regiune, precum şi referitor la poziţiile actorilor internaţionali implicaţi. Carpov şi Gubarev şi-au exprimat încrederea că runda de negocieri în formatul 5+2 de la Dublin, din 28-29 februarie 2012, va constitui un bun prilej pentru evaluarea şanselor reale de avansare în soluţionarea conflictului transnistrean, luând în calcul schimbările produse şi poziţiile părţilor antrenate în procesul de negocieri.
Eugen Carpov a declarat că autorităţile de la Chişinău sprijină identificarea cât mai rapidă a unei soluţii durabile a conflictului, care să asigure stabilitatea şi prosperitatea regiunii, în baza respectării principiilor suveranităţii şi integrităţii teritoriale ale Republicii Moldova în graniţele sale recunoscute pe plan internaţional. În acest scop, Chişinăul contează pe sprijinul partenerilor internaţionali implicaţi. Moscova.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *